HDP’nin Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği “Vicdan ve Adalet Nöbeti’’nin ikinci gününde nöbet alanını, Barış Anneleri, HDP Manisa il örgütü, Halkevleri, KESK, İzmir Düşünce Topluluğu ve Kaldıraç ziyaret etti. CHP milletvekillerinden Sanal Sarihan ve Atilla Sertel de destek için nöbet alanına geldiler.

Ziyarete gelen Barış Annelerinden Hayat İzgi şunları konuştu: ”Nerede mücadele varsa biz oradayız. Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde dünden beri her türlü baskıyı görüyoruz. Dünden beri etrafımız bir cezaevi gibi çevrildi. İçeriye sayıyla giriyoruz, bu işkencenin bir parçasıdır. Meydanlara çıkıp ‘halk vekillerine sahip çıkmadı’ diyorlar. İşte halk vekillerine sahip çıkıyor, gelip görsünler. Buradan kadınlara sesleniyorum. En çok da kadınlar olarak bu eyleme sahip çıkmalıyız. Bir hafta boyunca burada olacağız. Çocuklarımızın geleceği, ülkemizin geleceği için, kardeşçe eşit bir şekilde yaşayabilmek için burada olacağız ve mücadelemize devam edeceğiz”

Barış anneleri olarak vekillere destek için geldiklerini ifade eden Peyruze Kurt ise “Dün onlara ‘hoş geldin’ demek için gelmiştik ama alana bırakmadılar. İnanıyoruz ki hak, hukuk bir gün yerini bulacak. Biz son nefesimize kadar vekillerimize destek vereceğiz. Kendi irademizle vekillerimizi seçtik. Ama bugün bakıyoruz ortada kimseyi bırakmadılar. Vekillerimiz, belediye başkanlarımız tutuklu. Belediyelerimize kayyum atandı. Bütün vekillerimiz, çocuklarımız cezaevlerine atıldı. Bakın bugün de bu meydan bir cezaevi haline getirildi. Biz artık bunu istemiyoruz. Barış gelsin bu ülkeye. Hak hukuk yerini bulsun, artık hiçbir ana ağlamasın. Gözyaşı istemiyoruz’’ dedi.

KESK’e bağlı sendikaların İzmir şubelerinin yöneticileri ve üyeleri nöbet alanına “Hak Hukuk Adalet” ve “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganları ile alana girdi.

KESK’liler adına açıklamada bulunan Eğitim-Sen İzmir 6 No’lu Şube Başkanı İsmet Süzer, Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nü de desteklediklerini belirterek şunları söyledi: “Son olarak eş genel başkanları, milletvekilleri ve binlerce üyesi tutuklanan HDP’nin ‘Durmayalım, Dur diyelim, Faşizmi Durduralım’ şiarıyla başlattığı, çeşitli illerde ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ şeklinde devam eden demokratik ve barışçıl eylemleri, faşizmin karanlığını yırtacağına dair umudumuzu tazelemektedir. KESK dünden bugüne, toplumun adalet, hukuk, demokrasi, hak ve özgürlükleri savunan, tüm kesimleriyle ortak mücadeleyi önüne koymuş toplumun tüm kesimlerinin talebi olduğu bilinciyle bu nöbeti desteklemektedir. En büyük ihtiyacımız hukuksuz, antidemokratik, faşizan zihniyete karşı tüm kutuplaştırma ve düşmanlaştırma politikalarını aşarak, demokratik bir ülkeyi inşa etmek için bir araya gelmektir. Ülkenin ortak geleceği diktatörlük inşasına karşı bir arada omuz omuza mücadeleden geçmektedir.

DUVAR

Editör: Haber Merkezi