Gerçek İzmir'in haberine göre, Çiğli’de ilk hafta delege seçimlerine damga vuran beyaz listenin arkasındaki isim olan Çiğli İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından İZELMAN Genel Müdür Yardımcılığı görevinden alındı.

2014’teki yerel seçimlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından İZELMAN Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Çiğli İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer hakkında flaş bir gelişme yaşandı.

Can radyo programında belediye personelinin siyasete karışması halinde belediye ile ilişkisini keseceğini açıklayan Kocaoğlu ilk hamlesini Koçer'le yaptı.

Çiğli’de Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun desteklediği mavi listeye karşı bir çok mahallede galip ayrılan beyaz listenin arkasındaki isim olan Koçer’in görevden alındığı belirtildi. Koçer'e yakın kaynaklar ise eski başkanın kendi isteğiyle görevinden ayrıldığını belirtti.

Öte yandan Koçer devam eden delege seçimleri sürecinde üyelerle toplantılarını sürdürüyor.

Koçer geçtiğimiz haftasonu yapılan delege seçimlerinde mahallesi Ataşehir'de belediye destekli mavi listeye karşı beyaz listeyle sandıktan galip çıkmıştı. Koçer'in desteklediği beyaz liste Küçük Çiğli'de de sandıktan önde çıkmış Çiğli’de Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu delege seçilememişti.

BÜYÜKŞEHİR'E İŞÇİ ALIMI SÖZÜ MÜ VERDİ?

Öte yandan; Koçer'in delege seçimleri öncesinde listesine oy toplamak için 500-600 civarında CV topladığı iddia ediliyor.

Editör: Haber Merkezi