GAMZE ÖZGÜL / İZ GAZETE - Kongre sürecinin, geçmiş yıllarda yaşananlardan farklı olacağının altını çizen Sözüpek, CHP’nin büyütülmesi için sürecin fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Örgütün ayrışmadan, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini murat ettiğini ifade eden Sözüpek, “Delege üzerinde belediye başkanlarının baskısı olmamalı. Delegeler özgür iradeleriyle kendi temsilcilerini seçebilmeli. Böyle bir yapıya ihtiyacımız var” dedi.

Siyasette küskünlüklerin olmaması gerektiğini kaydeden Sözüpek, “Herkes parti için, bir ideoloji için emek veriyorsa, senlik benlik olmadan, kavga olmadan herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NÜ FIRSATA ÇEVİRELİM'

Parti içerisinde demokratik yarışların CHP’yi büyüteceğine inandığını söyleyen Sözüpek, “Ama bunu kavgaya ve kine döndürmemek gerekiyor. İnsanları ayrıştırmadan bütünleştirici bir şekilde yapılırsa daha doğru olur.”dedi Adalet Yürüyüşü’nün coşkusunun kongre sürecine etki edeceğine inandığını söyleyen Sözüpek, “Adalet Yürüyüşü’nün verdiği coşkuyla daha iyi yönetimler daha iyi kadrolar oluşturup iktidar olma yolunda süreci fırsata çevirelim.”dedi.

Sözüpek, Karabağlar listelerin askılardan indiği ve sürecin başladığı bilgisini verdi.

Editör: Haber Merkezi