İZ GAZETE - Doğan Haber Ajansı'nın en çok 'sokaktan haber yapan' muhabirlerinden 40 yıllık gazeteci Mustafa Oğuz'un işine son verildi. 2002'den bu yana DHA bünyesinde çalışan 75 ödüllü Oğuz'un çıkarılma gerekçesinin 'kurumun zarar ettiği' şeklinde açıklandığı, Oğuz'un yakın çevresine mesai arkadaşlarının zarar görmemesi için kamuoyuna açıklama yapmayacağını söylediği öğrenildi. 

Barış Selçuk Ulusal Fotoğraf ödülünü 'Ekmek Kavgası' isimli fotoğrafıyla kazanan Mustafa Oğuz'un ekmeğinden edilmesine İzmirliler tepki gösterdi. Oğuz'un 26 Eylül'de gerçekleşecek olan ödül töreninde bir açıklama yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor. 

'BAŞIN ÖNE EĞİLMESİN MUSTAFA ABİM'

Sosyal medyadan Doğan Haber Ajansı'na yönelik tepkilerden bazıları şöyle:

"-O kalemini satanlardan değil, geçekten halkın kulağı, dili ve gözü olan gazetecidir. Mustafa Oğuz'un işten çıkararak susturmak isteyenleri kınıyorum."

"-Aslında konu şudur; 1650 lira alan Mustafa Oğuz DHA'ya pahalıya gelmeye başlamış ve işten çıkarılmış.. Ve bütçeleri oldukça rahatlamıştır..."

"-Sokakta gazeteci istenmiyor özellikle 2000’den beri. Ben Türkiye’den değil İzmir’den bahsediyorum. Ve sanırım benim de “bir şeyleri” hatırlatma ve yazma zamanım geldi, ne dersiniz? Ne yazık ki ortalık “de - dahi” ekini bile nasıl yazacağını bilmeyen çakmalarla dolu...  Çakma gazeteci... Çakma araştırmacı, tarihçi... falan filan... Ha bir de “aynaya bakmayı” unutan riyakarlar ki en fazla kendini onlar acındırıyor. Evet...Yazmam lazım...  Çünkü Mustafa ve Utku ne “ilk” ne son... Çünkü alem “timsah” olmuş da, onların gözyaşlarına bakıp ağlıyoruz sadece. Güle güle sana büyük insanlık!"

"-Başın öne eğilmesin Mustafa Oğuz abim. Sen de başını alıp gitme ne olur. Seni seviyoruz..."

"-Mesleğini yaptığı için işinden atılan bir gazeteci daha. Mustafa Oğuz' un dha' dan atılmasına sessiz kalan gazeteciler yarın aynı sonla karşılaşacaktır. 
Gazatecilik onurlu bir meslektir..."

"-Genç gazetecilere mesleği sevdiren yolun başındaki muhabir adaylarına meslekte doğru düzgün iş bulunmazken umutsuz olmamalarını telkin eden ve hayallerinin peşinden koşmasını sağlayan Mustafa Oğuz ağabeyimiz mi fazla geldi size Birtane o mu fazla geldi yazıklar olsun be yazıklar olsun."

Editör: Haber Merkezi