İZ GAZETE - Uzun yıllar Ege Postası'nda çalışan ve son olarak gazetenin Genel Yayın Yönetmeni iken, geçtiğimiz ay sürpriz bir kararla Ege Postası'ndan ayrılan Sercan Avcı, yeni bir internet gazetesi kurdu.

Bugün yayınladığı ilk köşe yazısı ile gazetenin kuruluşunu ilan eden Sercan Avcı, "Yeni bir yolculuk: Gerçekizmir" başlıklı yazısında "Gazeteciliğe başladığım ilk günkü heyecandayım. Ve en önemlisi mutluyum" ifadelerini kullandı. Tarih öğretmeni olmasına rağmen, 10 yıl önce gazeteciliğe başladığını hatırlatan Avcı, mesleğinde tarafsızlığı, dürüstlüğü, objektifliği ilke edindiğini vurguladı. Gazetenin künyesinde Sercan Avcı, Gerçek İzmir'in İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, Fırat Başaran ise Genel Yayın Yönetmeni olarak geçiyor.

'YENİDEN KARŞINIZDA OLMAK DİLEĞİYLE' DEMİŞTİ

Avcı, 28 Temmuz'da Ege Postası'ndan ayrıldığını, kişisel sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurmuştu:  "Kuruluşundan itibaren 8 yıldır aralıksız yer aldığım, son iki yılda da Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığım Ege Postası Haber Portalı'ndan kendi isteğimle bugün itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Yıllar önce işsiz bir gazeteciyken bana güvenerek yola çıkan Mithat Umutoğulları'na üzerimdeki büyük emekleri nedeniyle teşekkür ederim. Kurum içinde çalıştığım tüm büyüklerime küçüklerime de teşekkürü borç bilirim. İçimdeki gazetecilik heyecanı, aşkı ilk günkü gibi... İlkeli, dürüst, objektif ve temiz gazetecilik anlayışıyla yeniden karşınızda olmak dileğiyle..." Sercan Avcı'nın Ege Postası'ndaki eski köşe yazıları, siteden kaldırılmıştı.

Editör: Haber Merkezi