19 Mayıs'ta Sözcü Gazetesi'ne yönelik yapılan operasyonu sonucu gözaltına alınan ve 26 Mayıs gecesi tutuklanarak Silivri cezaevine konulan İzmir muhabiri Gökmen Ulu’yu, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ziyaret etti.

ORTADA İDDİANAME YOK

Gökmen Ulu’nun moralinin yüksek olduğunu söyleyen Bayır, ‘’Ortada bir haksızlık olduğu yadsınamaz bir gerçek. Öyle ki, Gökmen Ulu ne ile suçlandığını bilmiyor. Çünkü daha ortada iddianame yok.Yaşanan bu haksızlık sonrası Türkiye genelinde büyük bir tepki oluştu. 113gündür Gökmen ve Mediha için halkımızın desteği bir an olsun eksik olmadı. Herkes içinadil yargılama hakkının tanınması lazım. Herkeslebirlikte bizde daha iddianamesi bile hazırlanmayan, sadece gazetecilik mesleğini gerçekleştirdikleri için tutuklu bulunan gazetecilerin serbest bırakılacağı günü merakla bekliyoruz. Gökmen Ulu’yu tutuklayarak toplum nezdinde suçlarına bastıracaklarına inanan anlayış, toplumun vicdanına engel koyamaz. Ne diyordu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘İddia ile konuşuyorum. Ne Avrupa'sında ne de diğer ülkelerinde, Türkiye'deki basın kadar özgür bir medya yoktur.’ diyordu. Ancak tutum ile davranış tam tersini gösteriyor. Ülkemiz, dünyada muhalif gazetecilerin en fazla tutuklu olduğu ülkelerden biri' dedi.

ADALET ER YA DA GEÇ TECELLİ EDECEKTİR

Gazetecinin özgür olması gerektiğini vurgulayan Bayır, ‘İşini hakkı ile yapan gazetecilere düşüncenizi zorla benimsetemezsiniz, susturamazsınız, korkutamazsınız. Kalemini kiralayamazsınız ya da satın alamazsınız. Sadece önüne biraz zorluk çıkartırsınız. Düşünce ve basın özgürlüğü ülkeyi ileriye götürür. Eleştiri, hükümetleri, muhalefeti olgunlaştırır, hataları göstermesine yardımcı olur. Her şeyin en iyisini ben bilirim ya da bu beni eleştiriyor bunun sesini kısmalı anlayışı, ülkemizi çağdaş ve uygar medeniyetten uzaklaştırır. Biz, Gökmen Ulu ve Mediha Olgun’un suçsuz olduklarını biliyoruz. Umarım ki bu durum çok daha fazla uzun sürmez ve bir an önce serbest bırakılırlar. Unutulmamalıdır ki, adalet er ya da geç tecelli edecektir’ şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi