15-17 Eylül tarihlerinde Buca Kaynaklar bölgesinin eşsiz doğasında gerçekleşecek “Teknolojik Uyku Festivali”nin bu yıl ki başvuruları sona erdi.

10 Temmuz’da başlayan ön kayıtlar 31 Temmuz’da sona ererken, bu ilginç festivale Türkiye’nin 35 farklı ilinden 3 bin 516 kişi başvuruda bulundu. Cep telefonu, tablet v.b. iletişim cihazlarının alınmadığı festival alanında unutulmaz bir deneyim yaşamak isteyen maceraseverler için www.uykufestivali.com üzerinden yaptıkları başvurunun ardından Ağustos ayında yapılacak noter çekilişi için heyecanlı bir bekleyiş başladı.

2 GÜNLÜK DİJİTAL DETOKS

Teknolojik Uyku Festivali’ne katılma şansı yakalayan katılımcılar, sanal dünyanın bilgi kirliliğinden ve ilişkileri kopartıp yalnızlaştıran yapısından 48 saat kopma cesaretini gösterecek. Yaşayacakları ilginç deneyim öncesi cep telefonu, tablet gibi teknolojik cihazlarını festival alanı girişinde yetkililere teslim edecek olan katılımcılar 2 gün boyunca doğanın, arkadaşlığın, yüz yüze iletişimin ve doyumsuz lezzetlerin keyfine varacak. Buca Kaynaklar’ın eşsiz doğasında teknolojiyi uykuya yatıracak olan festivali misafirleri, doğanın kollarında yepyeni arkadaşlıkları, yüz yüze kurmanın ayrıcalığını yaşayacak.

Tamamen ücretsiz olan Festivalde yemyeşil doğanın içinde kurdukları çadırlarında veya özel düzenlenen alanlarda dinlenme fırsatı yakalayacak olan katılımcılar, yeni insanlarla tanışıp birbirinden renkli oyunlar ve etkinliklerle teknolojisinin dünyanın güzelliklerini tadacak. Festival, doğanın kendine has sessizliğinde kitap okuyup dinlenmek isteyenler için kitaplarla çevrili okuma bölümü, yeşile ve oksijene doymak isteyenlerin adresi ise doğa yürüyüşleri ve çeşitli spor aktiviteleri sunuyor.

Festival katılımcıları, zamanımızda unutulmaya yüz tutmuş; kaynaşmayı, dayanışmayı ve arkadaşlığı öğreten yakan top, ip çekme, çuval yarışı gibi onlarca oyunu hep birlikte oynama fırsatı da yakalayabilmenin yanında, akşam saatlerinde yakılan dev kamp ateşi etrafında toplanıp dostluk, kardeşlik şarkıları söyleyebilecekler.

Festivalin unutulmaz sahnelerin başında ise Türk mutfağının doyumsuz lezzetlerini sunan organik gıda ürünlerinden seçilip, hazırlanan açık mutfağı olacak. Festival alanına kurulan organik vitamin barından istediği sebze meyveyi alan misafirler, işin ehli ustalardan ilginç yemeklerin yapımını öğrenecek.

Editör: Haber Merkezi