Yeşim Yavuzer - Gırgır, Leman, Ayı, Kirpi gibi çeşitli mizah ve edebiyat dergilerinde yazdığı öyküler, çizdiği karikatürler ve çizgi hikayeleriyle tanınan İzmirli Uğur Günel, tek kişilik gösterisi ‘Sosyalleşmek lazım az biraz’ ile seyirci karşısına çıkmaya başladı.

Kısa bir zaman önce kapatılan Gırgır adlı mizah dergisindeki ‘Sosyalleşmek Lazım az biraz’ isimli köşesinde, kendini ve başına gelen olayları çizerek anlatan Günel, derginin kapanmasının ardından çekingen, içine kapanık ve sıkılgan geçen çocukluk sürecinden başlayarak talihsizliklerle dolu hayat öyküsünü sahnede, izleyicilerle paylaşıyor.

Bir yandan hayal kırıklıkları ve inanması güç tesadüflerden oluşan gerçek hikayelerini anlatırken; diğer yandan oyuna izleyicileri de dahil eden Günel, “İzleyiciler bazen çizerek, bazen anlatarak, bazen de dansa kalkarak bana eşlik ediyor. Böylece oyun, adının hakkını veriyor ve seyirciler sosyalleşmiş oluyor. Hayalperestelere, depresiflere, içine kapanıklara, gönül adamlarına, pesimistlere, çekingenlere ve aşıklara başka bir yol açıyoruz. 90lar’da çocuk olanlar, 90’ları unutamayanlar ya da o tarihte doğanlar nostalji yaşıyor. İzmir’de düzenli olarak oynuyorum. Sosyal medya hesaplarımdan oyunların bilgisini paylaşıyorum, oradan takip edebilir herkes. 15 Mayıs Pazartesi Alsancak Junker’da olacağım, 23 Mayıs’ta Bortanlı İro Cafe’de. Az biraz sosyalleşmek isteyen İzmirlileri oyuna beklerim” dedi.

UĞUR GÜNEL KİMDİR?

Uğur Günel 1984 yılında İzmir’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ile Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi bölümlerinden mezun oldu.  2003 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği logo yarışmasında birinci gelerek kurumun logosunu tasarladı. 2005-2007 yılları arasında özel bir firmada, kamu kurumlarına yönelik bilgisayar eğitmenliği yaptı. Bu sayede Anadolu’yu karış karış gezerek bir çok insan tanıdı ve çocukluktan beri başına dert olan çekingenliğini yenmeyi başardı. Bir süre sonra sıkılarak işten ayrıldı ve çizim yeteneğinin üzerine giderek karikatürist olmaya karar verdi. Kirpi, Gazete Ege, Pamukkale Yol, LeMan, Gırgır, İzmirPort, Masa, Ayı gibi çeşitli gazete ve dergilerde mizah yazıları, öyküleri ve çizimleri yayınlandı.

“Sosyalleşmek Lazım az biraz” isimli köşesiyle, uzun yıllar kendini ve başına gelen olayları çizerek anlattı. Alışveriş sitesi buldumbuldum.com/ugur_gunel sayfasında lisanslı ürünlerini, severlerine sundu. Birçok televizyon projesinde metin yazarlığı ve senaristlik yaptı. 2014’te İzmir Enternasyonel Fuarı’nda karma karikatür sergisinde karikatürleri sergilendi. 2015 yılında ABD’de Las Vegas’ta düzenlenen CAWorld15 teknoloji fuarına, özel bir firma tarafından konuk karikatürist olarak davet edildi. Özel firmalarda hikaye anlatıcılığı, kreatif direktörlük ve reklam danışmanlığı yaptı. Çeşitli okullarda karikatür atölyeleri, paneller ve workshoplar düzenledi. Aralık 2016’dan itibaren “Sosyalleşmek Lazım az biraz..” isimli tek kişilik gösterisini hazırlayarak, çeşitli mekanlarda sahnelemeye başladı.

Editör: Haber Merkezi