Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı çerçevesinde düzenlenen “Hayatlar Değişiyor, Türkiye Gelişiyor” Proje Fuarı, Ankara’da yapıldı. Fuara, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan Vekili Burak Çağatay Doğan, AB Türkiye Delegasyonu Elçi-Müsteşarı ve Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot ve Müsteşar Yardımcısı ve Program Otoritesi Başkanı Kürşad ARAT ve çok sayıda bakanlık yetkilisi katıldı. Türkiye’nin 33 ilinde yürütülen hibe projelerine ait ürün ve çıktılar sergilendiği fuara, Roman Bandosu da ayrı bir renk kattı.

ROMAN BANDOSU’NA KONSER DAVETİ

Fuarda, Buca Belediyesi’nin Yerel Olanakların Geliştirilmesi Yolu İle Roman Bandosu Kurulması Projesi standı büyük ilgi gördü. Buca Belediyesi’nin Roman Bandosu çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı konser organizasyonlarına davet edildi. Müzik yeteneklerini proje sayesinde eğitim ile güçlendiren Bando üyeleri, Buca’yı büyük bir gururla temsil ederken, gördükleri ilgiden de mutluluk duydular.

HEM EĞİTİM GÖRÜYOR HEM PARA KAZANIYORLAR

Buca Belediyesi’nin İzmir Müzisyenler ve Sahne Sanatçıları Derneği’nin proje ortaklığında yürüttüğü ‘Roman Bandosu’ projesi için Roman müzisyenlerden 15’i erkek, 5’i kadın olmak üzere toplam 20 kişi seçildi. Seçilen bando üyeleri Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konservatuarı öğretim üyelerinden haftada 3 gün, 6 ay sürecek eğitimlerine başladı. Bando üyelerine, eğitim süresince çalışmalara katıldıkları her gün için proje kapsamında ücret de ödeniyor. Ayrıca 2 aylık sosyal motivasyon ve ayrımcılık eğitimi de verilen müzisyenler, Buca Belediyesi’nin sosyal ve kültürel etkinliklerinde Roman Bandosu olarak sahne alıyor.

Editör: Haber Merkezi