Etkinliğin ikinci günü ise, kadın kooperatifi atölyesi ve halı saha açılışı, üzüm yarışması, halk oyunları gösterisi ve konserle renklenecek. Kavacık köy meydanında gerçekleştirilecek festivale ilginin bu yıl daha da yoğun olması bekleniyor.

Dünyaca ünlü üzümü (Kavacık ENFES) ile adını her geçen gün daha da duyuran ve ulusal anketlerde Ege Bölgesi’nde görülecek ilk 5 köyden biri olarak gösterilen Karabağlar’a bağlı Kavacık Köyü, üzüm festivaline hazır.

Karabağlar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve her yıl daha da ilgi gören festival, 16 Eylül Cumartesi Karabağlar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konseriyle başlayıp film gösterimi ile devam edecek. Ayrıca gün boyu alanda kukla gösterileri çocuklara yönelik atölye ve yüz boyama, balon katlama, sihirbaz ve jonglör gösterileri düzenlenecek

17 Eylül Pazar günü ise Kadın kooperatifi atölyesi ve halı saha açılışı ile başlayacak olan etkinlikler üzüm yarışması ve ödül töreninin ardından halk oyunları gösterisi, kukla gösterileri ve konser ile sona erecek.

KAVACIK ÜZÜMÜNÜ TÜM DÜNYAYA DUYURACAĞIZ

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kavacık’ın sadece İzmir’e değil, tüm Türkiye’ye ait bir köy haline geldiğini belirterek, “Fransa’dan gelen bu üzüm artık Kavacık’a ait. Coğrafi işareti ve marka tescili de yapıldı. Bu üzümü ‘Kavacık’ adıyla tüm dünyaya duyuracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi