İzmirliler, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda, İzmlirli sanatçı Derya Uluğ’un muhteşem performansıyla müzik ziyafeti yaşadı. Okyanus isimli parçasıyla büyük bir dinleyici kitlesine ulaşan Uluğ’u, memleketi İzmir’de çıktığı sahnede sevenleri yalnız bırakmadı. Müzik tarihinde önemli yeri olan farklı türlerden şarkıları kendine özgü üslubuyla seslendiren Uluğ, gecenin sonunda hareketli parçalarla Amfitiyatro’yu dolduranları çoşturdu. 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı İzmirlilerle birlikte söyleyen Uluğ, “İzmir’in kurtuluşu kutlamalarında bu konserle yer aldığım için çok mutluyum” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Derya Uluğ’a sahnede çiçek vererek teşekkür etti. Başkan Atila küçük kızı İlke Ada ile çıktığı sahnede, İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül öncesinde düzenlenen konserin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Bugünler bizim onurlu, gururlu günlerimiz. İzmirimizin kurtuluşunu hep birlikte onurla gururla sonsuza dek kutlamaya devam edeceğiz. Çünkü biz Atatürk’ün çocuklarıyız” dedi.

Başkan Atila, “İzmir’de Cumhuriyetimizin kuruluşu ilan edildi. Burada doğum günümüz ilan edildi. Bugün bütün Türkiye bizlerden umut bekliyor. Buradaki ışık ve aydınlık ülkemizin bütün karanlıklarını kapatacak. Buradan doğan güneş sonsuza kadar ülkemizi aydınlatmaya devam edecek. Bu vesiyleyle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi saygıyla minnetle ve şükranla anıyorum” dedi. Genç yaşlı herkesi 8 Eylül Cuma akşamı saat 20.30’da Mustafa Kemal Caddesi’ndeki otoyol viyadüklerinin altından başlayacak Fener Alayı yürüyüşüne katılmaya çağıran Başkan Atila, “9 Eylülümüzü hepbirlikte kutlayacağız. Al bayrağımızla yürüyeceğiz” diye konuştu.

Derya Uluğ da “İzmirim iyi ki kurtulmuş iyi ki biz bu topraklarda doğmuşuz. İyi ki Atatürk’ün çocukları olarak büyümüşüz. Ne büyük şeref ve onur ki ben de doğduğum yerde sizlerin karşısındayım” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi