SELİN KOVAÇ / SEVİN UZER / İZ GAZETE –TMMOB’a bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından İzmir’in Seferihisar ilçesinde gerçekleştirilen Yaz Eğitim Kampı’nda İlkay Akkaya ve Sadık Gürbüz de birer konuşma yaptı. Bu yıl ‘Değerler’ üst başlığı ile toplanan kampta, ‘Toplumsal aydınlanmada sanatçının yeri’ oturumunu gerçekleştiren Akkaya ve Gürbüz, söyleşi sonrasında sevilen şarkılarını gençlerle beraber söyledi.

‘İZ BIRAKANLAR MAZLUMUN YANINDA’

Genç harita mühendisi Sercan Yalçınkaya’nın yürütücülüğünü yaptığı oturumda, ilk konuşmayı Sadık Gürbüz gerçekleştirdi. Sanatçının kendi alanında emekçi olduğunu vurgulayan Gürbüz, “Bu nedenle güçlünün değil, mazlumun yanında olmalıdır. Tarihte iz bırakan sanatçılar mazlumun yanında olanlardır. Pir Sultan’ın, Yunus Emre’nin, Dadaloğlu’nun bugün hala yaşamasının sebebi, mazlumun yanında olmasıdır.” dedi. Gürbüz “En yüce değer emektir derdik, en yüce değer onurmuş meğer” şeklinde konuştu.

AKKAYA’DAN DAYANIŞMA VURGUSU

Konuşmasında dayanışma vurgusu yapan İlkay Akkaya ise, ‘Birbirine yakın görüşlü toplumlar dayanışmayı, birlikte yan yana yürümeyi başarabilmelidirler.” şeklinde konuştu. Akkaya, kişisel yaşamından örnekler vererek tanık olduğu toplumsal travmaları anlattı. Oturum, katılımcıların soru-cevaplarıyla devam etti. Etkinlik, İlkay Akkaya’nın sevilen şarkısı ‘Adıyaman’ın hep birlikte söylenmesiyle sona erdi. Etkinlik sonrasında katılımcılar hatıra fotoğrafı çekindi.

DEĞERLERİMİZ ORTAK

Kampa özel tasarlanan t-shirtlerde yazan ‘Benim için değer ....…’dır’ sözü, katılımcılar tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Kampa katılan gençlere, boşluğu nasıl dolduracaklarını sorduk.

SELIN CEYLAN (21) EDIRNE / 18 MART ÜNIVERSITESI

Benim için değer, ailedir. Çünkü ailede başlayan mutluluk, huzur ve güven her şeyin başıdır.

DAVUTCAN ARIKAN (22) TRABZON / KARADENIZ TEKNIK ÜNIVERSITESI

Benim için değer, insanlıktır. Çünkü insanlık diğer tüm kavramları kapsar.

EFEKAN AKAR (21) OKAN ÜNIVERSITESI

Benim için değer, değerdir. Çünkü insanlığı da kapsar.

HILAL YILDIZ (19) ANKARA / NECMETTIN ERBAKAN ÜNIVERSITESI

Benim için değer, kesinlikle zamandır. Kaybedince tekrar bulamıyorum ne yazık ki…

DILARA CANSIN SEVGI (21) TRABZON / KOCAELI ÜNIVERSITESI

Benim için değer, saygıdır. Çünkü saygının olmadığı yerde uzlaşma olmaz, sevgi de biter.

TUÇE KILIÇARSLAN (20) GIRESUN / 19 MAYIS ÜNIVERSITESI

Benim için değer, saygıdır. Çünkü insanların birbirine ve çevresine saygı göstermediği bir toplum, diğer bütün değerlerinden yoksun olur.

RECEP TOPALAK (20) TRABZON / KARADENIZ TEKNIK ÜNIVERSITESI

Benim için değer, insandır. Değeri oluşturan ise kişiliktir. Çünkü insanı insan yapan, zaten değerleridir ama insanın değerleri oluşturabilmesi için güzel bir kişiliğe sahip olması gerekir.

OĞUZHAN KINIK (22) AFYON / AFYON KOCATEPE ÜNIVERSITESI

Benim için değer, anı yaşamaktır. Çünkü, hayatta ne zaman ne olacağını bilmiyoruz. Değerleri anında yaşamak gerekir.

Editör: Haber Merkezi