Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden, İzmirli yazar Tarık Dursun K.’nın yaşatıldığı Yazar Evi'nin bu ayki konuğu yazar Ali Şimşek oldu. Sosyolog olan ve aynı zamanda sanat eleştirmenliği üzerine de üniversitelerde dersler veren Şimşek, üç hafta süresince kalacağı İzmir'de Konak Belediyesi'nin misafiri olarak Yazar Evi'nde ağırlanıyor. Çeşitli gazetelerde ve yayınevlerinde editörlük yaparak pek çok kitabı okurla buluşturan Şimşek, film analizi dersleri de veriyor. İFSAK Film Analiz Okulu'nu kuran Şimşek bu konuda seminerler de veriyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana EK isimli eleştirel kültür içerikli dergiyi de yayına hazırlayan Şimşek, Yazar Evi'nde kaldığı sürede derginin Eylül sayısını yayına hazırlayacak.

YENİ DERGİ YAZAR EVİNDE HAZIRLANIYOR

Derginin yeni sayısının hazırlıklarını İzmir'de kaldığı süre içinde tamamlayacağını belirten Ali Şimşek, Tarık Dursun K. gibi değerli bir edebiyat ustasının adının verildiği tarihi bir evde kalmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Şimşek, "Türkiye'de böyle yazar evleri çok az. Yurt dışında çok örneği var. Türkiye'de daha çok görsel sanatlar üzerine böyle residanslar var. Bir yazarın böyle bir evde kalması ve çalışmalarını sürdürebilmesi çok güzel. Tarık Dursun K. çok sevdiğim bir yazar. Onun hikayeleriyle büyüdüm. Onun daktilosu, onun adına imzalanan kitapları okumak; Yaşar Kemal'in ona, onun Yaşar Kemal'e imzaladığı kitaplara dokunmak, şapkasının olduğu bir atmosferde çalışmak mutluluk verici. Kendi adıma Konak Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi. Şimşek, Seyrek Dialektik adını vereceği ve sanat üzerine yapacağı analizleri bu kitapta toplayacağını söyledi.

ALİ ŞİMŞEK KİMDİR?

Ali Şimşek 1970'de Gaziantep doğdu. Marmara Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nde ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okudu.

Orta sınıflar ve popüler kültürel stratejiler üzerine Boğaziçi, ODTÜ, Marmara, Bahçeşehir, İTÜ, Yıldız, Kültür ve Yeditepe Üniversiteleri’nde konferanslara katıldı. 2004-2012 yılları arasında Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Kültürel Çalışmalar Yüksek Lisans programında ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde medya, küreselleşme, popüler kültür ve sinema üzerine dersler verdi. 2010 yılından itibaren Nişantaşı ve Kültür Üniversitelerinde sanat kuramları, sanat tarihi, mitoloji ve ikonografi, tasarım kültürü, görsel kültür, film analizi konularında dersler veriyor ve sanat eleştirmenliği yapıyor. 2008-2010 yılları arasında Karşı Sanat Çalışmaları koordinatörü olarak, Nedir Bu Kiç?, Soylulaş-Ma! Ve Görsel İdeoloji sempozyumlarını düzenledi. 2013-15 yılları arasında ise TÜYAP ARTİST fuarı küratörü olarak çalıştı ve sergiler organize etti. ARTIST 25. yıl kitabını hazırladı. sanatatak.com, sanatonline.net, Genç Sanat ve IAN'da sanat eleştirileri yayınlıyor. EK Yayın Yönetmeni de olan Şimşek AICA-Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği'nin de üyesi.

Editör: Haber Merkezi