Bornova Belediyesi’nin bir yılda yapımını tamamladığı Pınarbaşı Kültür Merkezi törenle açıldı. Cemevi olarak da hizmet verecek Gürpınar Mahallesi’ndeki Merkez’in açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gürpınar Mahallesi Muhtarı Osman Özdemir, Alevi Kültür Dernekleri Bornova Şubesi Başkanı Veli Zengin, Alevi Dedesi İsmail Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Pınarbaşı Pazaryeri’nin karşısında, 7064 sokak ile 7039 sokak kesişiminde bulunan alanda bir yılda yapımı tamamlanan Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin açılışında düzenlenen törende, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila önemli mesajlar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın her mahallede, her sokakta çalışarak vatandaşlara daha çok hizmet etmek için büyük çaba gösterdiğini belirterek, “Olgun Atila’yı canı yürekten kutluyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak kültür varlıklarına büyük önem verdiklerini, tarihi yapıları restore ettiklerini ve yeni kültür sanat mekanları yaptıklarını söyledi. Hiçbir ayrım yapmadan, herkese aynı nazardan bakarak hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Her yere yetişip kenti kalkındırmaya, istihdam olanakları yaratmaya, kentin altyapı, ulaşım, çevre problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Aynı anlayışla yapılan bu tesisin tüm Pınarbaşılı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bir sene önce temelini vatandaşlarla birlikte attıkları Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin açılışını yapmanın gururunu yaşadığını belirterek, “Burada hem alevi vatandaşlarımız ibadetlerini yerine getirebilecek, hem de çocuklarımız, kadınlarımız çeşitli kurslara katılabilecekler” dedi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni 1921 yılında, daha Cumhuriyet bile kurulmadan kurduğunu hatırlatan Başkan Atila, “İşte biz de bu anlayışla, kültür projelerine ağırlık veriyoruz. Haziran ayında Atatürk Mahallesi’nde Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’ni açtık. Temmuz ayında Doğanlar Kültür Merkezi’nin temelini attık. Doğanlar Kültür Merkezi’ni de bir yılda tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Alevi Kültür Dernekleri Bornova Şubesi Başkanı Veli Zengin, cemevlerinin ibadetin yanısıra bilim ve kültür işlevinin de olduğunu söyledi. Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin de bu anlayışa uygun bir şekilde yapıldığını belirten Zengin, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti. Alevi Dedesi İsmail Doğan da hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hem de Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın pek çok alanda önemli yatırımlar yaptıklarını, bu hizmetlerin başka illerde de duyulduğunu ve bilindiğini belirterek hizmetleri nedeniyle teşekkür etti. Gürpınar Mahallesi Muhtarı Osman Özdemir de “Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin yapımında emeği geçen A’dan Z’ye herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Pınarbaşı Kültür Merkezi, zemin artı iki kat olarak projelendirildi. Geçici sergi alanı ile gasilhane ve kurban kesim odasının da bulunacağı Merkez’in projesi, bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda şekillendirildi. İki çok amaçlı salon, okuma salonu, çocuk oyun alanı, toplantı odası ve dersliklerin bulunacağı Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde yemekhane ve mutfak ile toplantı ve taziye odası da düşünüldü. Pınarbaşı Kültür Merkezi toplam 1207 metrekarelik alana kuruldu. Bornova Belediyesi’nin Atatürk Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nin açılışı Haziran ayında yapılırken, Doğanlar Kültür Merkezi’nin de temeli de geçtiğimiz ay atılmıştı.

Editör: Haber Merkezi