Aldığı ödüller ve oyunlarla Türkiye çapında tanınan BBŞT yeni sezonda da dünyadaki sanatsal değişimi İzmir'e taşıyarak seyircisi ile paylaşmayı hedefliyor. 25 yıldır kentte tiyatro eğitimi veren Bornova Belediyesi Şehir tiyatrosu yeni sezonda da kurslarını 3 ayrı merkezde açacak. BBŞT Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu kurs kayıtları Eylül ayının ilk haftasında başlayacak.

Geçen sezon sahnelediği ana kadro ve kursiyer oyunları ile izleyiciye adete tiyatro şöleni yaşatan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu(BBŞT) 2017-2018 sezonunda da birbirinden güzel oyunları sahneleyecek. 6 Ekim’de “Metot” ile  perdelerini açacak BBŞT;  “Jeanne D’ark’ın Öteki Ölümü, Bir Anarşist’in Kaza Sonucu Ölümü, Ziyaret ve Bornova’da Tarihin İzinde” adlı oyunları seyirciyle buluşturacak. Oyunlar; Bornova Büyükpark içindeki Uğur Mumcu Kültür Merkezi Sevda Şener Sahnesi, Altın’daki Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi ve  Çamdibi’nde Nedret Güvenç Sahnesi’nde izlenebilecek.

YENİ TİYATROCULAR BORNOVA’DAN YETİŞİYOR

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu her yıl yüzlerce çocuk, genç ve yetişkine tiyatro eğitimi de veriyor. 25 yıldır kentte tiyatro eğitimi veren Bornova Belediyesi Şehir tiyatrosu yeni sezonda da kurslarını 3 ayrı merkezde açacak. BBŞT Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu kurs kayıtları Eylül ayının ilk haftasında başlayacak. Yetişkin Tiyatrosu kurs kayıtları ise Ekim ayının başında başlayacak. Tiyatroseverler kurs başvuru kayıtlarını www.bornova.bel.tr adresinden gerçekleştirebilecek.

BORNOVA TİYATRO KONUSUNDA ÇOK ŞANSLI

Sanatın gelişmesine yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; “Bornovamız özellikle tiyatro konusunda çok şanslı. Bornova Belediyesi olarak dört ayrı tiyatro sahnesinde, her yaş grubuna hitap eden çeşitli oyunları seyirciyle buluşturuyoruz. Bunun yanı sıra verdiğimiz tiyatro eğitimleri ile bu alanda kendini geliştirmek isteyen vatandaşlarımıza da destek veriyoruz. Amacımız iyilikleri, güzellikleri sanat yoluyla anlatmak” dedi.

Editör: Haber Merkezi