Gaziantep' in Islahiye İlçesi beyler mahallesinde, besicilik yapan Ali Duman, koyununu kırktığında, kulağında dişler olduğunu gördü. Hayvanı veterinere götürdü. Veteriner Yusuf Yıldız, bunun ikinci bir ağız olduğunu, yutkunabildiğini ve tükürük bezlerinin çalıştığını söyledi. Bu olayın, hayvana gebe olan dişinin, yediği besinlerden ya da radyasyondan kaynaklanmış olabileceği açıklandı.

GDO LU GIDALAR TEHLİKE SAÇIYOR

Öncelikle Genetiği Değiştirilmiş Organizma’nın ( GDO ) ne olduğunu açalım. Bir canlı türüne, başka bir canlıdan alınan genlerin aktarılarak, bu canlıya kendinde olmayan özellikler kazandırmak yoluyla elde edilen c anlı organizmalara GDO diyoruz. İnsanlar, GDO ‘lu bitkileri, başka bitkilerden alınan genlerle zenginleşmiş ürünler sansa da, gerçek böyle değil. Bakteri, virüs, böcek, hayvan genleri tarımsal ürünlere karıştırılarak, yeni türler elde ediliyor.

FRANKEŞTAYN GIDALAR

Mısır üretiminde, bir cins zehirli bakteri türünün geni kullanılmaktadır. Pamuk üretiminde akrep geni, yonca üretiminde kolera geni, domates üretiminde balık geni, patates üretiminde tavuk geni kullanıldığını bilmek, içinizin biraz kararmasına neden olacaktır. GDO lu soya üretimi, tüm üretimin % 80’ini karşılamaktadır. Bu ürünleri insanların yemediğini düşünerek içinizi rahatlatmaya çalışabilirsiniz. Hayvan yemi olarak kullanılan tüm ürünler GDO içermektedir. GDO lu bir ürün, artık başka bir canlıdır. Sizin onu, patates, mısır, soya diye adlandırmanızın bir anlamı yoktur. Bu sebepten ötürü de, gerçek durumun ne olduğunu analiz etmek zorlaşmaktadır.

GDO’lu yemlerle beslenen koyunun kuzusu, kulağında ikinci bir ağızla doğuyorsa, insanların da düşünmesinin zamanı çoktan gelmiştir.

GDO LU SOYANIN ÜLKEMİZDEKİ KULLANIM ALANLARI

-Soya yağı
- Sucuk, salam, sosis, köfte ve pizza, hamburger gibi kırmızı etin kullanıldığı ürünler ve et suyu tabletleri
- Soya etli kıyma, soya unu
- Güveç yemekler, şiş kebaplar
- Fındık, fıstık ezmesi, çikolatalı ürünler, pastacılık ürünleri, çeşitli unlu mamuller (ekmek çeşitleri)
- Süt tozu, kozmetik sanayinde
- Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yemlerinde
- Hazır çorbalar

GDO'LU MISIR İÇEREN ÜRÜNLERİN KULLANIM ALANLARI

- Mısırdan elde edilen nişasta, bazlı tatlandırıcılar (örneğin, glikoz şurubu) gazoz, kola, meyve sularında..
-Mısır yağı,
- Tatlandırıcı olarak Pasta ve baklava gibi ürünlerde,
- Bebek mamalarında,
- Hazır çorbalarda,
- Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yemlerinde

ZARARLI OT İLAÇLARI ( ZEHİRLERİ ) VE GDO İLİŞKİSİ
Üreticiler, topraktaki zararlı otları yok etmek için glisofat türü zehirler kullanıyorlar. Bu zehir, zararlı otları öldürdüğü gibi, elde edilmek istenen ürüne de zarar veriyor. İşte burada GDO lu ürün devreye giriyor. Glisofat türü zehirlere dayanıklı olarak genetiği değiştirilmiş bitkiler yetiştiriliyor. Soya, mısır, kanola ve pamuk en çok yetiştirilen ürünler. Bitkinin bu zehre karşı dayanıklı hale gelmesi, zehri dokularına almasına engel olmuyor. Dokusunda, bu zehir olmasına rağmen yaşamasını sağlıyor. Bu şekilde, yetiştirilmiş ürünleri tüketen canlılar da glisofattan etkilenmiş oluyorlar.

TAVUK YEMLERİNİN % 98 İ GDO LU SOYA

Tavuk yemlerinin % 98 inde GDO lu soya kullanılıyor. Sabancı Üniversitesi, Prof. Doktor Selim Çetiner' in, bir öğrencisine verdiği tez çalışmasının bulguları, çarpıcı gerçekleri açığa çıkardı. GDO’lu yemlerin anormalilere neden olduğu artık biliniyor. Memelilerin hücre döngüsünde değişikliklere neden olduğu kanıtlandı. İnsan hücreleri üstünde etkili oldukları saptandı.

SOMON BALIKLARININ GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLDİ

Havuz üretimi yapılan somon balıklarının genetiği değiştirilerek, erken üremesi ve çabuk büyümeleri sağlandı. Ancak bu türün ömrü de, doğal somonların yarısı kadar. Çabuk ölüyorlar. Genetiği değiştirilmiş bu somon balıklarını yiyen insanların metobolizmalarının, ne şekilde etkilendiğine ilişkin bir araştırma yapılmamış. Ancak, benzer etkileri, zayıflamış haliyle, insanlara taşımış olmaları son derece muhtemeldir. Sağlıklı gıda alıyorum zannederken, çabuk kilo alan ve erken ölen bir insan haline dönüşebilirsiniz.

GDO LU TOHUMLARIN ÜRETİMİ, BİTKİDE KANSER YARATMAYI AMAÇLIYOR

GDO lu tohum üretimini, bitkide kanser oluşturmak olarak tanımlamak hata olmaz. Hedef hücre DNA sı, taşıyıcı bakteri ve virüslerle, kaynak hücre DNA’sı ile çaprazlanıyor. Kaynak genleri taşıyan virüs ve bakteriler, hedef hücreyi işgal ediyor. Bir canlı, bu hücreleri yediğinde, aynı süreci kendi bünyesine taşımış oluyor. Söz konusu bakterilen, alına vücutta ne kadar yaşayabileceği, değişen genlerin etkileşimin ne olacağı tam olarak saptanabilmiş durumda değil.

BAYER' İN MONSANTO' YU SATIN ALMASI

İlaç firmaları, GDO lu tohum üreten tekelleri satın alıyor. Bu haliyle, tüm canlı sistemin kontrolünü ele geçiriyorlar. Bunun en son örneğini BAYER' in nun MONSANTO' yu alması ile yaşadık. Bu alım için BAYER in 66 MİLYAR DOLAR ödemiş olması, pazarın değeri hakkında bilgi verecektir. Dünyanın, nerdeyse tümünün gıda ve ilaç sektörünü ele geçiren tekeller, üniversiteleri ve hükümetleri de satın alıyor. Aşırı kazanç hırsları ile dünyayı uçurumun kenarına sürüklüyorlar.

Emperyalist-kapitalist sistemin üretimi geliştirmesinin insanlığın sonunu getirecek teknikleri kullanmaktan çekinmemesi, belki de bu sistemin sonunu hazırlayan çelişkilerin en büyüğü olacaktır.

Faydalanılan kaynaklar :

- GDO lar adı konmamış imha silahları   Büyük Çöküş  Wordperss

- Genetik yapısı değiştirilmiş ürünler  Yavuz Dizdar  Milliyet

- İlgili gazete haberleri

- Tv haberleri