Türkiye, Saadet Özkan adını İzmir'in Menderes ilçesinde ilkokul öğrencilerine yıllarca yapılan istismarı ortaya çıkarması ile duymuştu. İstismarı kanıtlamak ve suçlunun ceza alması için mücadele eden Saadet öğretmen yarın, ABD'de Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü"nü alacak.

İzmir yakınlarında bir köy okulunda okul müdürünün küçük çocuklara yaptığı cinsel istismarı fark eden ve önüne çıkarılan tüm engellere rağmen o çocuklar için mücadele eden Saadet Özkan'ın hikayesini önce Hürriyet'ten Ayşe Arman taşımıştı köşesine. Daha sonra ise tüm kamuoyu bu olayın peşine düşmüştü.

Saadet öğretmenin ilk duruşma günü gözyaşları ile anlattığı olay cezasız kalmadı, okul müdürü şu an cezaevinde. Saadet öğretmen ise öğrencilerinin kahramanı oldu. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ödüller oldu. Yarın ise Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü"nü alacak. 

'YALNIZ OLMADIĞIMI BİLİYORUM'

Duygularını kişisel sosyal medya hesabından paylaşan Saadet Özkan şu ifadeleri kullandı: "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülüne Layık Görülmüş olmak Çocuklar adına büyük farkındalık ... Binlerce kadın arasından seçilmiş olmak ve bu muhteşem kadınlarla bir arada olmak onur verici ... hepimizin cesaret verici hikayeleri var ... Yarın Amerika Dışişleri Bakanlığında ödüllerimizi alacağız ve beyaz saraya davet edildik, diğer ülkeden gelen cesur kadınların ülkelerinden temsilcilikleri yanlarında ... Tüm dostlarımın desteğini istiyorum, yalnız olmadığımı biliyorum."

Editör: Haber Merkezi