Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kapmasında çeşitli işyerinde basın açıklaması yaptı. Kaşıyaka Adliyesi, Şirinyer Vergi Dairesi, Bornova Vergi Dairesi, Çiğli Yamanlar Vergi Dairesi'nde çalışan BES üyesi kadın emekçiler, "Şiddete, tacize, tecavüze, karanlığa hayır. 8 Mart tatil edilsin" diyerek taleplerinin yazılı olduğu balonları uçurdu. 

İşyerlerinde ortak olarak okunan basın açılamasında, bu yıl 60 ülkede eş zamanlı kadın eylemleri ve kadın grevleri ile tüm kadınların birbirine ses olduğu belirtilerek, "Dünyanın dört bir yanında ki kız kardeşlerimizle birlikte yükselen faşizme, emek sömürüsüne, erkek-devlet şiddetine karşı eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyütüyoruz" denildi. 

Kadın bedeni üzerinden siyaset yapan hükümet ve temsilcilerinin kadın adına düşünmekte, karar vermekte ve uygulamakta ısrar ettiği yazılan açıklamada, "Kadınların siyasi iradesi olan vekilleri tutuklayarak, 8 Mart' ı yasaklayarak, kadınların emeğine saldırarak, kadın örgütlerini kapatarak, gerici anlayışla tek tip bir yaşam biçimini dayatarak yükselen kadın özgürlük mücadelesini boğmaya çalışıyor.15 Temmuz darbe girişimini her türlü dayatmaya bahane olarak kullanan siyasal iktidar gece yarıları çıkardığı KHK' lar ile binlerce kadını mesleğinden ihraç etti. Her kriz döneminde olduğu gibi işsizliğin, yoksulluğun, ayrımcılığın en ağır faturası ise şüphesiz yine kadınlara ödettirilirken bir de esnek ve güvencesiz çalışma ile kadın emeği sermayenin sömürüsüne açılıyor. Bizi işimizden, iş güvencemizden ve iş yerlerimizden koparmaya çalışanlara buradan bir kez daha sesleniyoruz; işimize, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Geri döneceğiz! OHAL ve KHK'ler gidecek biz kalacağı" denildi. 

Açıklamada şu sözlere yer verildi; "Savaşsız, sömürüsüz bir dünya için, katliam, göç, yoksulluk ve sistematik şiddete dur demek için, emeğimiz, kimliğimiz, kentimiz, toprağımız bizimdir demek için 'Hayır' diyoruz. Geleceğimizi kendi ellerimizle kurmak için diktatörlük yasasına 'Hayır' diyoruz, 'Hayır'ı örgütlüyoruz.Yasaklar sizin olsun, 8 Mart bizimdir."

Evrensel

Editör: Haber Merkezi