İzmir Körfezi’nde düzenlenen tekne turuna Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin, Baro Yönetim Kurulu üyeleri Av. Gonca Arkoç, Av. Nilay Ertem Durlu ve Av. Betül Harmanşah, Baro’nun staj eğitim merkezinde görev yapan eğitmen ve danışman avukatlarla, 300’e yakın stajyer avukat katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, düzenlenen bu tekne turu ve stajyer avukatlara yönelik diğer sosyal etkinliklerle özellikle genç avukatlarla, stajyer avukatların kaynaşmasının ve staj eğitim döneminin yorgunluğunu birlikte atarak yeni bir döneme hep birlikte başlamanın amaçlandığını söyledi. “Staj Eğitim Merkezi’nde gönüllü olarak ders veren doksana yakın meslektaşıma da verdikleri emekler için teşekkür ediyorum” diyen Özcan, İzmir Barosu’nda stajyer avukat olmanın da, genç avukat olmanın da bir ayrıcalık olduğunu ifade etti. Genç avukatların mesleğe başladıklarında yaşayabilecekleri sıkıntıları bir an önce aşmalarını sağlamak amacıyla CMK seminer çalışmalarının her ay düzenli olarak yapıldığını, bunun yanı sıra Genç Ofislerin açıldığını söyleyen Av. Aydın Özcan “genç avukatlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz” dedi.

Av. Aydın Özcan sözlerini, “mesleğe başladığınızda İzmir Barosu’nun en yeni ve en genç üyeleri olarak vatandaşların temel hak ve özgürlükleri için, hukukun üstünlüğü için, yargı bağımsızlığı için, basın özgürlüğü için sizlere güveniyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bu ülkede var olan yaklaşık yüz bin avukatın da bu değerler ve evrensel hukuk normları için mücadele edeceğine ve sonunda başaracağımıza inanıyorum. Biz sizlerle güçlüyüz, sizlerin bu ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesine getireceğinize, ülkede tanık olduğumuz hukuksuzlukları gidereceğinize canı gönülden inanıyorum” diyerek tamamladı.

İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Mustafa Çetin ise staj dönemi boyunca stajyer avukatları bir yandan mesleğe pratik olarak hazırlarken öte yandan da Avukatlık Kanunu, meslek kuralları ve meslek etiği açısından da hazır olmaları için çalıştıklarını söyledi. İzmir Barosu’nda staj yapmanın bir ayrıcalık olduğunu yineleyen Av. Mustafa Çetin, “Türkiye genelinde en iyi Staj Eğitim Merkezi’nin İzmir Barosu’nda olduğunu size açıklıkla söyleyebilirim” dedi. İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi’nde 900’e yakın stajyer avukat, 90 eğitmen ve danışman avukat ve tez okuyan yaklaşık 200 avukat bulunduğunu ifade eden Av. Mustafa Çetin, “bizler yargının kurucu unsurlarının nitelikleri ne kadar yüksek olursa yargının da o kadar kaliteli olacağına, hukuk devletinin işlerliğinin o kadar iyi olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle de staj eğitimine büyük önem veriyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi