Şube Başkanı Ekrem Özdemir, "Terörü öven, terörü destekleyen, teröre alkış tutanlara inat aziz milletimizle birlikte sağduyulu olacak ve birbirimize daha çok kenetleneceğiz" dedi.

Sağlık Sen İzmir 2 No'lu Şubesi yönetimi ve çalışanları, İzmir Adliye Sarayı önündeki polis noktasında biraraya gelerek, basın açıklaması yaptı. Adliyeye saldıran teröristlerin kahraman vatan evlatlarını hesaplayamadıklarını belirten Özdemir, şunları söyledi:
 

"Terör kimden ve nereden gelirse gelsin, ‘ister DAEŞ, ister PKK, ister FETÖ’ bu örgütler ve onların işbirlikçileri, birlik ve beraberliğimize yenilecek, kazdıkları kuyuya düşeceklerdir. Milletimiz bu maşa örgütlerin amaçlarına ulaşmasına asla izin vermeyecektir. Bu saldırı, küresel emperyalizm karşısında diz çökmeyen, bölgesinin sorunlarına sırt dönmeyen, insanlık için yeni umut kapıları üreten Türkiye’nin geleceğine yönelik bir saldırıdır. Terör, işgal, kaos ve komplo planlarını her defasında boşa çıkaran, alçak hesapları bozan Türkiye, dün olduğu gibi bugün de diz çökmeyecektir. Birlik ile ürettiğimiz güce sahip çıkacağız, küresel güçlerin, taşeron örgütlerin ve destekçilerinin kirli emellerini boşa çıkartacağız, heveslerini kursağında bırakacağız. Bir ve birlik olup ülkemize hep birlikte sahip çıkacağız, asla bu cennet vatanı böldürtmeyeceğiz, bayrağımızı indirtmeyeceğiz İzmir'de ve bir çok ilde gerçekleştirilen hain, alçak saldırılar amansız, fakatsız, ancaksız insanlık dışı terör saldırısıdır. Bu saldırıyı gerçekleştirenler terörist, mensup oldukları yapılar terör örgütü, bu örgütlere arka çıkanlar, sessiz kalanlar, açıktan ya da gizli destek verenler ise terör destekçisidir. Hepsini kınıyoruz."
 

112 EKİPLERİNE TEŞEKKÜR

"Terörü öven, terörü destekleyen, teröre alkış tutanlara inat aziz milletimizle birlikte sağduyulu olacak ve birbirimize daha çok kenetleneceğiz" diyen Özdemir,

"Ne kadar bölmek isterlerse her bölgede o kadar birleşeceğiz, ne kadar parçalamak isterlerse birbirimize o kadar kenetleneceğiz. Dünyanın bütün güçlerinin kuşatması altına alınan Anadolu’dan kurtuluş destanını yazan, Çanakkale’yi geçilmez yapan ecdadın torunları, bugün de kendisine kurulan tuzaklara ve bu tür saldırılara boyun eğmeyecektir. Türkiye'ye artık bölgede önemli bir aktör olmasının, batıdaki ve daha batıdaki sözde büyük devletleri boşa çıkartmasının bedeli ödetilmek isteniyor. Türkiye olarak, yedi düvele karşı yeni bir Çanakkale savaşı veriyoruz. Büyük bir kurtuluş, diriliş ve medeniyet mücadelesi içindeyiz. Hiçbir güçten korkmuyoruz, korkmayacağız. Şunu çok iyi görelim! Terörün azgınlaşması dünyadaki gelişmelerden bağımsız değildir. Patlamadan dakikalar sonra olay yerine ulaşarak yaralılarımıza ilk yardım ve acil bakım uygulayan 112 ekiplerimiz başta olmak üzere, yaralılarımızın nakledildiği hastanelerde görev yapan bütün sağlık çalışanlarına da kurtarılan hayatlar adına teşekkür ederim. Gerçekleştirilen terör saldırılarını bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi