Konak Belediyesi'nin mahallelerde açtığı ücretsiz spor okullarında kurs gören öğrenciler için ücretsiz deniz gezileri düzenleniyor. Gümüldür Tabiat Parkı’na yapılan geziler sayesinde Konaklı minikler yaz aylarının kavurucu sıcağında denizin keyfini çıkararak serinliyor. Geçtiğimiz hafta başlayan ve 15 gün sürecek gezilerden Konak'ın farklı mahallelerinden toplam bin 350 çocuk faydalanacak.

DOĞANIN KEYFİNİ ÇIKARDILAR

Haftaiçi her sabah saat 09.00’da belirlenen noktalardan hareket eden otobüslerle Gümüldür Tabiat Parkı’na getirilen çocuklara isteyen anne ve baba da eşlik edebiliyor. Kamp alanına ulaşan minikler deniz kıyısındaki orman içinde kalan dinlenme alanında Konak Belediyesi'nce kendilerine ikram edilen menü eşliğinde kahvaltı yaparak güne başlıyor. Kahvaltı sonrasında ise deniz keyfi başlıyor. Görevliler ve geziye katılım gösteren veliler gözetiminde denize giren çocuklar sıcak havada suya girerek serinliyor. Tatilin keyfini denizde yüzerek, kumsalda güneşlenip, oyun oynayarak çıkaran minikler yorgunluklarını öğle yemeği molasında atıyor. Geziye katılan çocuklara tercihlerine göre sucuk ekmek veya köfte ekmek ya da dilerlerse ayran eşliğinde gözleme ikram ediliyor. Gün boyu soğuk su ve çay ise eksik olmuyor. Yaşıtlarıyla birlikte birkaç saat dahi olsa eğlenceli bir gün geçiren çocuklar, okul öncesi keyifle hatırlayacakları bir gün yaşıyor.

BİN 350 MİNİK DENİZLE BULUŞUYOR

Konak Belediyesi'nin günübirlik deniz gezilerinde her anını doya doya ve dolu dolu yaşayan minikler yaşıtlarıyla biraraya gelerek hem sosyalleşiyor hem de günü birlik de olsa denize gitme imkanı buluyor. Deniz gezileri boyunca tedbiri elden bırakmayan Konak Belediyesi, minikler için gün boyu ambulans ve sağlık görevlilerini de tahsis ediyor. Güven içinde denizin keyfini çıkaran çocuklar akşam saatlerinde yine otobüslerle alındıkları noktalarda ailelerine teslim ediliyor. 15 gün sürecek deniz gezilerine toplam bin 350 sporcu öğrenci katılacak.

Editör: Haber Merkezi