Belediyede çalışan taşeron işçileri Genel İş bünyesine kazandıran İZENERJİ işçileri, son olarak İZSU bünyesindeki kiralık sivil araçlarda çalışan şoförleri de sendikalaştırdı. Yılda Taşımacılık isimli taşeron şirkette çalışan yaklaşık 350 işçinin büyük bir kısmı yapılan toplantıların ardından Genel İş'e üye oldu. Genel İş Sendikası önümüzdeki günlerde yetki için Çalışma Bakanlığı'na başvuruda bulunacak ve ardından TİS sürecini başlatacak.

Yakın zamanda 30 aylık ihaleleri yapılan taşeron sivil araç şoförleri TİS taslaklarını da kendileri hazırlayacak. En büyük sorunlarının asgari ücret civarındaki maaşlarının ve sosyal haklarının olmadığını belirten şoförler bu sorunların çözülmesi için TİS sendikaları Genel İş'le birlikte TİS görüşmelerine dahil olacak.

İŞÇİLER ÖRGÜTLENME SÜRECİNDE TOPLANTILARLA BİR ARAYA GELİYOR

Son olarak İZSU Halkapınar şantiyesinde yapılan toplantıya işçilerin büyük bir kısmı katılırken, toplantıda, iş güvencesi ve kıdem tazminatı gibi kazanılmış hakların korunması için, sendikalı olarak mücadele verilmesi gerektiği anlatıldı.

 'ÖRGÜTLENMEK DIŞINDA BAŞKA YOLUMUZ YOK'

Toplantıda konuşan Genel İş İZSU Baştemsilcisi Eren Bilgen, işçilerin örgütlenme dışında başka bir çarelerinin olmadığını vurgulayarak "Ancak örgütlenirsek her şeyin üstesinden gelebiliriz. Anayasada var olan örgütlenme hakkını kullanan diğer işçiler gibi kiralık araçlar da çalışan arkadaşlarımızın da örgütlenmesi gerektiğini her defasında söyledik. 1 Mayıs'tan bu yana herkesin emeğini güvence altına alması gerektiğini sendikal örgütlenmeden geçtiğini anlattık. Siz de kendi kaygınızı anlattınız. 'Acaba işimize son verirler mi?, Acaba yerimizi değiştirirler mi diye endişelendiniz . Genel İş 2 Nolu şube olarak, işçilerle omuz omuza yürüdüğümüzü hem sınıf dostları hem de sınıf düşmanları çok iyi bilir" dedi.

'KIDEMİ KORUMAK İÇİN ÖRGÜTLENMELİYİZ'

Hükümetin fona devredilmesi adı altında işçilerin kıdem tazminatını ortadan kaldırmak istemesine de değinen Bilgen şunları söyledi "İşçilerin en büyük güvencesi olan kıdem tazminatını 'herkes alacak' aldatmasıyla fona devredilmek isteniyor. Hükümet ve işverenler kıdemi cebine indirmek istiyor. Kıdemin fona devrinden sonra fabrikalarda toplu bir şekilde işten çıkarmalar olacak. Şimdi bize düşen bellidir. Sendikalı olacağız ve kıdem tazminatımızı koruyacağız, ikinci bir alternatifimiz yoktur. Eğer ki evlerimize götürdüğümüz aşımız olmazsa hepimizin huzuru kaçar".

Evrensel
Editör: Haber Merkezi