CHP İstanbul Milletvekili gazeteci Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davası nedeniyle müebbet hapis cezası alarak tutuklanmasının ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, karara tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan İGC Başkanı Dikmen, tutuklama kararını “Doğrudan muhaliflere sopa gösterilmesi” olarak değerlendirdi.

Dikmen, MİT’e ait olduğu iddia edilen TIR’lardaki silah görüntülerinin kamuoyunca bilindiğini, bu konuyla ilgili gelişmeleri haber yapanların ve bu görüntüleri servis ettiği iddia edilenlerin suçlanmasının yanlış olduğunu söyledi.

Başkan Dikmen, açıklamasında şunları kaydetti:

“Gazeteci Enis Berberoğlu’na yönelik ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak’ suçlaması kabul edilemez. MİT’e ait olduğu iddia edilen TIR’larda ortaya çıkan silahlar dünyanın her yerinde haberdir. Eğer görüntülerdeki silahlar Milli İstihbarat Teşkilatı’na ait ise kamuoyuna bu silahların kime gittiğinin açıklanması gerekir. Eğer iktidar temsilcilerinin söylediği gibi TIR’lardakiler yardım malzemesi ise Berberoğlu neden müebbet hapis cezası ile tutuklanmıştır?

Daha iç hukuk yolları tükenmeden, bir milletvekilinin, aynı zamanda bir gazetecinin tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Bazı isimlerin ‘sabit ikametgahı var’ denilerek serbest bırakıldığını kamuoyu hayretle izlerken, adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi olan Enis Berberoğlu’nun ve 150’yi aşkın gazetecinin tutuklu yargılanması ülkemizde yargı kararlarını tartışmalı hale getirmektedir.

Tutuklama kararı, ülkemizde tüm muhalifleri susturma girişimidir. Milli iradeye yapılan büyük bir saygısızlıktır. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak Berberoğlu ve tüm tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmalarını ve tutuksuz yargılanmalarını talep ediyoruz.”

 

Editör: Haber Merkezi