Özel Tınaztepe Hastanesi'nin Türk Hemşireler Derneği'nin katkılarıyla geçtiğimiz gün düzenlediği sempozyuma Tınaztepe Hastanesi yönetimi ve hemşirelik hizmetleri kadrosunun yanı sıra Ege Üniversitesi Hemşirelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Prof. Dr. Ayşegül Bilge, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doç. Dr. Emre Yanıkkerem, Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Doç. Dr. Esra Korhan Akın, üniversitelerin hemşirelik bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri katıldı. Sempozyumun sonunda tüm katılımcılara sertifika takdim edildi.

Özel Tınaztepe Hastanesi Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Serap Uluırmak'ın ve Başhemşire Yeşim Delen'in açılış konuşmasıyla başlayan sempozyumda hemşirelik bakımında yaşanan sıkıntılar ve bu sıkıntılara yönelik çözüm önerileri konuşuldu.

Hemşirelik hizmetlerinin bir hastanenin can damarı olduğunu vurgulayan Özel Tınaztepe Hastanesi Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Serap Uluırmak, hemşirelikte ekip ruhunun çok önemli olduğunu belirtti. Dr. Uluırmak, hemşirelerin aidiyet duygusunu pekiştirmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Dr. Uluırmak, Tınaztepe Hastanesi'nin 8 ay önce JCI akreditasyon belgesini aldığını ve bu süreci hemşirelik hizmetleri kadrosunun büyük desteğiyle tamamladıklarını vurguladı ve tüm hemşirelerin Hemşirelik Haftası'nı kutlayarak teşekkürlerini iletti.

Hemşirelerin dünyanın en zor işlerinden birini sabırlı, özverili ve etik bir şekilde yerine getirdiğini ve getirmeye çalıştığını kaydeden Tınaztepe Hastanesi Başhemşiresi Yeşim Delen, üniversite hastanelerinin İzmir'de ilk defa özel bir hastane ile böyle bir işbirliği yapmasından çok mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu söyledi. Başhemşire Delen, düzenlenen etkinlikle hemşirelikteki kaliteli hizmetin çıtasını bir adım daha artırmayı amaçladıklarını belirterek Tınaztepe Hastanesi yönetimine kendilerine böyle bir fırsat sunmasından dolayı hemşirelik hizmetleri ekibi adına teşekkür etti.

Tüm gün süren sempozyumda inovasyon, girişkenlik, motivasyon, hemşirelik bakımının etik boyutu gibi konular anlatıldı. Sağlık hizmetlerinin ekip işi olduğunu belirten Ege Üniversitesi Hemşirelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Prof. Dr. Ayşegül Bilge, hemşirelikte mesleği sabırla ve severek yapmanın başarının anahtarı olduğuna vurgu yaparak motivasyonun nasıl sağlanması gerektiği hakkında sunum yaptı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nden Doç. Dr. Emre Yanıkkerem ise bu önemli hizmette görev alan hemşirelerin kuşaklar arası farkların yarattığı sorunlarına yönelik bilgiler paylaştı.

Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Doç. Dr. Esra Korhan Akın da sorumluluk bilinciyle görevini eksiksiz yerine getirme gayretinde olan hemşirelerin din, dil ve ırk ayrımı yapmadan adil bir düzeyde hizmet vermelerinin önemine değindi.

Sempozyum, Özel Tınaztepe Hastanesi hemşirelik hizmetleri kadrosundan Hemşire Aydın Avcı ve Derya Çelik'in sunumlarıyla son buldu.

 

Editör: Haber Merkezi