Bornova Belediyesi’nin Uzman Pastacılar Derneği, İş-Kur ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Mutfak Atölyesi projesi yoğun ilgi görüyor. Atölyede düzenlenen Uzman Pastacılık, Aşcılık ve Servis Elemanı Profesyonel Meslek Edindirme Kursları’na katılanlar bir yadan meslek edinirken, diğer yandan para kazanıyor. 6 aylık eğitimleri boyunca sigortaları da yapılan kursiyerler sertifikalarını aldıktan sonra uygun işlere yerleştiriliyor. Ayrıca merkezde düzenlenen 8 haftalık hobi kurslarına katılan Bornovalılar da eğlenerek yemek yapmanın keyfini yaşıyor.

İstihdama yönelik projeleriyle örnek olan Bornova Belediyesi geçen yıl hayata geçirdiği Mutfak Atölyesi Projesiyle meslek edindirmeye devam ediyor. Uzman Pastacılar Derneği, İş-Kur ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan Uzman Pastacılık, Aşcılık ve Servis Elemanı Profesyonel Meslek Edindirme Kursları Evka 3 Mahallesi’nde bulunan merkezde düzenleniyor. Alanlarında uzman aşçılar ve pastacılar tarafından verilen ve 6 ay süren kurslara katılanlar eğitimleri süresince hem sigortalı oluyor, hem de para kazanıyor.  

Yoğun ilgi gören iş garantili Mutfak Atölyesi kurslarında bu güne kadar 18-35 yaş arası 72 kişi eğitim aldı.  Mezun olanların 58’i ise pastane, otel ve restoran gibi yerlerde işe yerleştirildi. Bu ay yeni dönemi başlayan kurslarda eğitim haftanın 6 günü, günde 8 saat olmak üzere 6 ay sürüyor. Pratik ve teorik eğitim alan kursiyerler kus sonunda Usta-Yardımcı Belgesi alıyor.

Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi, bir yandan meslek edindirme kurslarıyla aşçı ve pasta ustaları yetiştirirken bir yandan da hobi olarak yemek pişirmeyi öğrenmek ve kendini bu alanda yetiştirmek isteyenler için çok özel kurslar düzenliyor. Bu kapsamda Evka-3’teki Mutfak Atölyesi’nde aşçılık ve pastacılık kursları açılıyor. 8 hafta süren eğitimlerde yemek yapmanın ve sunumun inceliklerini öğretiliyor. Bu güne kadar 70 kişinin yararlandığı kurslara katılanlar  pişirme yöntemleri, doğrama tekniklerini gibi temel bilgilerin yanında  sıcak ve soğuk salatalardan, farklı makarna çeşitlerine, pizzadan, tavuk, et ve balık yemeklerine kadar pek çok özel tarifi öğrenmiş oluyor. Ayrıca Pastacılık kursuna katılanlar da tatlı kurabiye, kek, sütlü tatlılar, hamur tatlıları, pasta malzemeleri ve pasta yapımı, ile butik kurabiye
yapımı konusunda eğitim alıyor.

 

Ülkemizin en önemli sorunlarından olan işsizliğin azaltılmasında bu tür projlerin önemli olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun  Atila, “Aşçılık, pastacılık ve servis elemanı kurslarının yanında Ege Üniversitesi, İŞKUR ve MTK Yönetimi ile birlikte kadınlarımıza yönelik olarak hayata geçirdiğimiz iş garantili meslek kursumuz da var. Amacımız işsizlik sorununun çözümüne en üst düzeyde katkıda bulunmak” dedi.

Editör: Haber Merkezi