Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı bir ilke imza atarak, sokaklarda kağıt toplayan ve sosyal güvencesi olmayan sokak çalışanlarıyla, iftarda bir araya geldi.

İftar sonrası bir konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven " bu mübarek kadir gecesine denk gelen bu anlamlı buluşmada, ekmeğini sokaklardan çıkaran, siz gerçek emekçilerle bir arada olmaktan onur duyuyorum" dedi . Güven şunları söyledi.

Böylesine anlamlı bir günde bu sofrayı siz gerçek emekçiler ile paylaşmaktan çok mutluyum. Sizler sokaklarda her türlü zorluğa rağmen emek harcayan, emekçi kardeşlerimizsiniz. İnşallah birlikte sizlerin insanca, emeğinizin karşılığı alacağınız, adaletin hakim olduğu, hak ettiğiniz gibi yaşayacağınız bir Türkiye'yi kuracağız. İftarımıza katıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şimdiden yaklaşan ramazan bayramınızı kutluyorum.

Organizasyonu gerçekleştiren, CHP Emek Bürolarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmet Basmacı' da yaptığı konuşmada, sokak çalışanlarının sosyal güvencesinin olmadığına vurgu yaparak "İşsizliğin başını alıp gittiği Ülkemizde arka sokaklarda hayatlarını idame etmeye çalışan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan, güvencesiz çocuk yaştaki kişilerin çöplerde kağıt toplayarak geçimlerini sağladıklarını gördüm.Emek Büroları olarak bu zor şartlarda hayatlarını idame etmeye çalışan bu kardeşlerimizin yanında olmak için, onların dertlerine ortak olmak için, az da olsa hiç kimsenin görmediği hayatın öteki yüzünü insanlara göstermek ve farkındalık yaratmak için böyle bir proje gerçekleştirdi. Bu projelerimize duyarsız kalmayarak desteklerini esirgemeyen, Konak Belediye Başkanımız Sema PEKTAŞ’a ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi