Muğla - Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur midibüsü devrildi. Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı açıklamada, kazada 23 kişinin öldüğünü 11 kişinin yaralandığını açıkladı. Kazanın nedeni olarak minibüsün freninin patlaması gösterildi. Buca'dan kalkan tur otobüsünün anneler kutlaması için yola çıktığı öğrenildi.

Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen tur midibüsü, Muğla - Marmaris karayolu Sakargeçidi mevkisinde en az 30 metre olduğu tahmin edilen uçuruma yuvarlandı. Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

Başbakan Yıldırım da kazayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

ANNELER GÜNÜ KUTLAMASI

Kaza yapan otobüsteki yolcuların İzmir’den Marmaris’e ‘Anneler Günü’ dolayısıyla düzenlenen programa gittikleri öğrenildi. Grubun iki midibüs ile art arda İzmir’den yola çıktıkları kaza yapan 03 FR 247 plakalı midibüste ise 34 kişinin bulunduğu bildirildi.

Yaralıların kaldırıldığı hastanelerden Muğla Tıp Fakültesi Başhekimi Ümit Başar Semiz, "Anneler kutlaması için İZmir'den yola çıkmışlar. Şu an çok yoğun bir tedavi sürecindeyiz. O yüzden çok iletişim kurulamadı. Ama keskin bir dönüş esnasında otobüsün virajı alamadığı ve alt yola düştüğü bilgisi var bizde" diye konuştu.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar "Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" açıklaması yaptı.

Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi