Kemeraltı Çarşısı'nda kuyumculuk yapan 32 yaşındaki Mehmet Demir ve 7 yıllık eşi ev kadını 29 yaşındaki Aydan Nur Demir'in nisan ayının başında Mehmet Gökalp adını verdikleri ikinci çocukları dünyaya geldi. Demir çifti, evde rahatsızlanan Mehmet Gökalp'i Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Burada tedaviye alınan bebek, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorların yaptığı kontrollerde, Mehmet Gökalp'in kalbinin bir odacığının gelişmediği anlaşıldı.

Kalbindeki sorun yüzünden kirli ve temiz kanın vücuduna karıştığı anlaşılan bebeğe 1 Haziran'da anjiyo yapıldı. Demir ailesine bebeklerinin yaşaması için kalp ameliyatının yapılması gerektiği söylenerek, Mehmet Gökalp yoğun bakıma alındı. Ameliyatın 2 Haziran'da yapılması planlanırken, Demir çiftinin iddiasına göre hastanedeki jeneratörün arızalı olması nedeniyle, doktorlar ameliyat sırasında olası bir elektrik kesintisine karşı ameliyatı 5 Haziran'a erteledi. Ameliyatın yapılacağı gün sabah saatlerinde minik Mehmet Gökalp'in kalbi durdu. Doktorların müdahalesine rağmen Mehmet Gökalp kurtarılamadı. Bunun üzerine bebeklerinin ölümünde hastane çalışanlarının ihmali olduğunu öne süren Demir çifti, savcılığa sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "30 Mayıs 2017 tarihinde, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevkle gelen Mehmet Gökalp Demir bebek, elektrik kesintisi esnasında jeneratörün devreye girmemesi sebebiyle 2 Haziran 2017 tarihinde ameliyat edilememiş, yeni doğan bölümü ve yoğun bakımı olan bir hastaneye sevki kararlaştırılmıştır. Bu esnada yoğun bakımda tedavisine devam edilmiş, 5 Haziran 2017 tarihinde, ameliyat edilmeden önce de vefat etmiştir. Konuyla ilgili olarak Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığı tarafından 21 Temmuz 2017 tarihinde müfettiş görevlendirmesi yapılmış olup inceleme halen devam etmektedir. İnceleme sonuçlanır sonuçlanmaz netice kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kederli aileye bir kez daha başsağlığı dileklerimizle, kamuoyuna duyururuz" denildi.

Editör: Haber Merkezi