YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - Dilekçede, ‘ Anayasa’nın temel maddelerine, Milli Eğitim Mevzuatı’na, laik demokratik hukuk sistemine, Atatürk İlke ve İnkılapları’na aykırı faaliyetler yürütüldüğüne ve bunların devamına izin verilmemesine’ dair ifadelere yer verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilen dilekçenin tam metni:

“Bakanlığınızın imzaladığı bir protokol sonucu okulumuzun dersliklerinin ve konferans salonunun ‘Yaz Kursu’ amacıyla süreli olarak bir vakfa tahsis edildiği, ancak burada gerçekleştirilen faaliyetlerde Anayasa’nın temel ve değiştirilemez maddelerinin açıkça ihlal edilerek laik, demokratik hukuk düzenine, Atatürk İlke ve İnkılaplarına aykırı bir kısım çalışmaların yapıldığı yönündeki iddialar, görüntüler ve video kayıtları sosyal medyada ve ulusal basında yer almıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan, ülkemizin Milli Eğitim Sisteminin kurucularının yetiştiği, içinden Başbakanlar, devlet adamları, sanatçılar, sporcular çıkartan okulumuzda iddia edildiği gibi bu tarz faaliyetlerin gerçekleştirilmesi gerek mezunlarımız gerek İzmirlileri gerekse de yurttaşlarımız arasında büyük üzüntü ve infial yaratmıştır. Derneğimize bu konu ile ilgili olarak mezunlarımız ve yurttaşlardan yoğun şikayet ve tepki gelmektedir.

Her ne kadar söz konusu faaliyet okulumuz öğrencileri, öğretmenlerini kapsamıyor ve okulumuzun genel eğitim müfredatı ile ilgili gözükmüyor olsa da başta Anayasamız olmak üzere Milli Eğitim müfredatı ve mevzuatına aykırı olduğu; kız ve erkek öğrencilerin birlikte oturmasına müsaade edilmediği, özellikle gerçekleştirilen seminerde din, ırk ve mezhep ayrımcılığı içeren ifadeler kullanıldığı yönünde kuvvetli delalet ve kanaatler bulunmaktadır. Kimlerin hangi içerikte ve kaç öğrenciye kurs adı altında eğitim verdiğine dair mevcut okul idaresinin hiçbir bilgi ve kontrole sahip olmadığı da, medyada yer alan haberlerden müşahade edilmiştir.

Ekte yer alan görüntüler ve yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda, Milli Eğitim Müfredatı ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında işlem yapılarak;

Okulumuz sınıfları ve konferans salonunda gerçekleştirilen Anayasa ve Milli Eğitim Müfredatı’na aykırı faaliyetlerin durdurularak devamına izin verilmemesinin gereğini talep eder, bilgilerinize sunarız.”

Ayrıca ‘İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği’ yarın (Çarşamba) saat 18:00’da İzmir Fuarı Lozan Kapısı önünde Basın açıklaması yapacakları bilgisini de açıkladı.

Editör: Haber Merkezi