Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 340 şubesi Genel Yönetim Kurulu’nu Ata Anı Evi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya katılan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, “Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya böylesine güzel bir eser kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Çok değerli eserler ve benim de daha önce görmediğim fotoğraflar var burada. Bu önemli yere iyi ki böyle bir eser kazandırılmış, aslında olması gereken de bu. Çünkü burası Kurtuluş Savaşı'nın simgelendiği bir yer, dolayısıyla burada olmak hepimizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği’ne(ADD) bağlı 340 şubenin Genel Yönetim Kurulu Toplantısı Bornova’da Ata Anı Evi’nde yapıldı. Toplantıya ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan da katıldı. ADD üyeleri toplantı öncesi Bornova Belediyesi’nin geçen yıl 9 Eylül’de hizmete açtığı Atatürk Anıevi’ni gezme fırsatı da buldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ADD üyelerine ev sahipliği yaparak Ata Anı Evi’ni tanıttı.

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan İzmir’in kurtuluşu öncesi Atatürk’ün kahve içip kenti seyrettiği yerde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: “Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya böylesine güzel bir eser kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Çok değerli eserler ve benim de daha önce görmediğim fotoğraflar var burada. Bu önemli yere iyi ki böyle bir eser kazandırılmış, aslında olması gereken de bu. Çünkü burası Kurtuluş Savaşı'nın simgelendiği bir yer, dolayısıyla burada olmak hepimizi çok heyecanlandırıyor.  Bu tarihi yerin böyle bir müzeye çevrilmiş olması böylesine anıların burada toplanmış olması ondan da öte mimarisinin korunarak çok güzel bir şekilde işlenmiş olması çok değerli. Genç Başkan Olgun Atila'ya bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız diyorum.”

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ADD gibi ülkemizin en saygın derneklerinden birinin böyle büyük bir toplantı için Atatürk Anı Evi’ni seçmesinin gurur verici olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bizi onurlandırdınız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir yıl önce hizmete açılan Ata Anı Evimize gösterilen yoğun ilgi bizi çok memnun ediyor. Bizim çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilkelerine sahip çıkmaktır. İzmir, Atatürk’ün evi. Atatürk’ün bu kent için ‘Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır!’ diyor. Bizim de görevimiz çok çalışarak tüm dünyaya örnek olmaktır.”

Editör: Haber Merkezi