Ege Üniversitesi'ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 'Varank' adı verilen operasyonda gözaltına alınan ve 'ByLock' programını kullanmasına rağmen serbest bırakılan ve itirafçı olan öğrenci kız, örgütün kurduğu Bornova ve Karşıyaka da bulunan gençlik merkezleri yoluyla örgüte eleman kazandırıldığını anlattı.

İtirafçı olarak polise ifade veren bir kız şüpheli, bu merkezlerin iki bölümden oluştuğunu, ön bölümde mini etekli, dekolteli kızlar ile modern görünümlü erkeklerin yer aldığını, bunlara modern dans, resim, keman ve bale gibi kursların verildiğini ifade etti. Eğitmenlerin de buna göre seçildiğini söyleyen itirafçı, arka bölümde ise örgüt mensubu 'abla'ların örgüte eleman kazandırmak için gizli toplantılar düzenlediğini söyledi.

Karşıyaka ile Bornova'da faaliyetlerini sürdüren 2 gençlik merkezinin örgüt tarafından kurulduğunu ancak kentin demografik yapısı nedeniyle bunun saklı tutulduğunu söyledi. İtirafçı kızın verdiği ifade ardından, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, önceki gün İzmir merkezli 9 ilde haklarında gözaltı kararı bulunan 30 'abla'dan 29'unu gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan, hamile ve rahatsız oldukları belirtilen 6 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünün ardından Cumhuriyet Savcısına ifade veren 6 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerden 2'si “Terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan şüphelilerin FETÖ/PDY mensuplarının kriptolu yazışma programı 'ByLock'u kullandıkları belirtildi. 23 kişinin sorgusu sürdürülüyor.

Editör: Haber Merkezi