Geceye İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, İzmir protokolü, iş dünyası temsilcileri, denizcilik kuruluşlarının ve şirketlerin yöneticileri ve Oda üyeleri katıldı. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ün konuklara hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan gece, Aegean Band’ın hareketli ve neşeli müzikleriyle devam etti.

Gecede konuklara hitap eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Türk denizciliğinin sektör, idare ve iradenin beraber çalışması ile dünya denizciliğinden daha fazla pay alacağını söyledi. Sert, “Sektör dimdik ayakta ve geleceğe umutla bakıyor. Tersanelerimiz yeni kabiliyetler kazandı. İdare tarafında Bakanlığımız müsteşar ve yöneticilerinin çoğu denizci. İrade tarafında ise Cumhurbaşkanımız bir kaptan çocuğu. Başbakanımız dünya denizciliği için bir marka. Bakanımız ise sektörün içinden geliyor. Bu üç faktörün işbirliğini üst düzeye çıkardığımız zaman gelecek 1 Temmuz’da sizlerin karşısına daha iyi noktada çıkabileceğiz” şeklinde konuştu. Vergi indirimi ile kısa sürede 3 bin 700’den fazla teknenin Türk bayrağı çektiğini ifade eden Sert, nitelikli, donanımlı gemi adamı sayısını artırmak ve amatör denizciliği geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

“ÜLKEYE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye’nin deniz ülkesi olduğunu ancak denizcilikte daha fazla ilerlemesi gerektiğini söyledi. Kalkavan, “Bu ülkenin neresinde yaşarlarsa yaşasınlar, herkese denizciliğin faydası var. 15 yılda çok başarılı, denize dönük büyük hamleler oldu. Denizcilikte Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımını yaşadık. İzmir de denizciliği ile hep var olacak. Denizciler olarak ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, konuşmasına “Bize, limanımıza, denizimize hoş geldiniz. Hepiniz var olun, sağ olun” diyerek başladı. Resepsiyona katılan protokolü isim isim sayan Öztürk, denizciliğin gücünün İzmir’i buluşturduğunu söyledi. Öztürk, denizciliği geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi