Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 7 dersliği tahsis edilen İzmir Atatürk Lisesi’nde dini içerikli eğitimler sürerken, dışarıda da protestolar eksik olmuyor. Geçtiğimiz günlerde Atatürk Lisesi Mezunları Derneği’nin düzenlediği eylemin ardından önceki gün de bir gurup liseli, okul önünde kitap okuyarak tahsis kararını protesto etti. İzmir Atatürk Lisesi Öğrencileri ve İzmir Lisesi Örgütleri adına açıklama yapan Alp Gündüz Er, yapılan tahsisin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Vakıf yöneticilerinin medyada yer alan açıklamalarının siyasi propaganda içerikli olduğunu savunan Alp Gündüz Er; “Bu açıklamalar okulumuzun adını kirletiyor. Biz öğrenciler, vakıf tarafından yürütülen çağdaş yaşama aykırı projelere hepten karşı olduğumuzu ve ne zaman gerekirse sesimizi yükseltebileceğimizi belirtmek istiyoruz. Müfredattan evrim konusunun çıkartılıp cihatın eklenmesi, köklü liselerin proje okulu yapılıp niteliksizleştirilmesi ve bunun gibi bilim yuvası denilen yerlerde bilimin hiçe sayılmasına karşı çıkıyoruz” dedi. Liseler başta olmak üzere hiçbir alanda gericileşmeyi kabul etmediklerini dile getiren Er, laikliği ve bilimsel eğitimi savunacaklarını açıkladı. Er, şunları söyledi: “Bu üzücü olayı kınıyoruz ve ortaya konulan güç gösterisinin anlamsız olduğunu, bunun savunulacak bir tarafı olmadığını düşünüyoruz. Laiklikle, bilimle, sanatla bu ülkeyi güzelleştireceğiz. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerlemeye devam edeceğiz.”

KÜTÜPHANEYE İZİN YOK

Sonat Ergür isimli öğrenci ise, daha önce ‘kitabını al gel’ diye bir kampanya başlattıklarını belirtirken, okulun kendi öğrencilerinin kütüphaneye girişlerine izin verilmediği ileri sürdü. Kampanyayı başlatmalarının amacını da açıklayan Ergür, şunları söyledi: “Hem kitaplarımızı okumak hem de okulumuzun bu vakfa tahsis edilmesine karşı çıkmak için buradayız. Bundan sonraki süreçte de eylemlerimiz sürecek. 8 Ağustosta dini eğitim verilirken okulun öğrencileri, okul kütüphanesinde kitap okumak istedi. Ama arkadaşlar, ‘Ortalığı provoke ediyorlar’ denilerek polise şikayet edildiler. Polis, arkadaşlarımızı okuldan çıkarmaya çalıştı. Bu eylem aslında biraz da buna tepki amacıyla yapıldı.”

GAZETE9EYLÜL

Editör: Haber Merkezi