KARBEM’de öğretmenleri eşliğinde düzenli derslerini çalışan 274 öğrenci Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında yüzde 96 oranında başarı yakaladılar. Bu öğrenciler arasında 4 öğrenci Fen Lisesine, 6 öğrenci Atatürk Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi ve İzmir Kız Lisesi’ne. 206 öğrenci istedikleri diğer Anadolu liselerine diğer öğrenciler ise Güzel Sanatlar Lisesi, Sağlık Meslek liselerine yerleşmeye hak kazandılar.

KARBEM’de başarı bununla da sınırlı kalmadı. Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) katılan 272 KARBEM öğrencisi de sınavlarda başarı sağlayarak istedikleri bölümleri kazandılar. Yüzde 93.7 başarı oranının yakalandığı sınavlarda 2 öğrenci hukuk, 5 öğrenci psikoloji, 1 öğrenci fizyoterapi, 1 öğrenci mimarlık, 5 öğrenci hemşirelik, 4 öğrenci ebelik, 23 öğrenci mühendislik, 2 öğrenci peyzaj mimarlığı, 3 sosyal hizmet, 5 sağlık yönetimi, 1 rehberlik ve psikolojik danışmanlık, 22 öğrenci öğretmenlik, 36 öğrenci Fen-Edebiyat bölümü, 50 öğrenci iktisat ve idari bilimler, 12 öğrenci iletişim, 6 öğrenci gastronomi, 8 öğrenci ilahiyat ve İslami ilimler, 17 öğrenci sağlık olmak üzere 62 öğrenci 2 yıllık bölümler, 2 öğrenci askeri jandarma MYO, 3 öğrenci beden eğitimi 1 öğrenci de güzel sanatlar bölümünü kazandı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, sınavlarda başarılı olan öğrencileri tebrik etti. Gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu bir kez daha hatırlatan Başkan Selvitopu, “İleride siz de başarılı olup bizim bulunduğumuz yerlere geleceksiniz ve bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz” diye konuştu.

Selvitopu ayrıca, yaklaşık 1300 öğrencinin eğitim gördüğü KARBEM’de öğrenci sayısını yeni açacakları şubelerle arttıracaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi