Yapılan açıklamada, 4+4+4+4 ile kesintili duruma getirilen ve 2.dörtten sonra eğitimin isteğe bırakılarak zorunluluktan kaldırılmasına tepki gösterildi.

'Eğitimde toplumun diğer kesimini yani muhalefet partilerinin üniversitelerin eğitim fakültelerinin eğitimi çoğunluğunu veli ve öğrencilerin görüşlerini almadan tek taraflı değişiklikler yapan siyasal iktidar şimdi de müfredat programında öğrenim ve öğretim gereksinimlerini dikkate almadan ideolojik düşünceleri dayatmaktadır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine göre yetiştirilmesi düşünce ve becerilerinin geliştirilmesi soran sorgulayan ve yorumlayan bireyler olarak yetiştirilmesi yerine doğmalarla hurafelerle kafaları doldurulmak isteniyor.Bu eğitim anlayışı ile yetişen çocuklarımız ve gençlerimiz dünyadaki yaşıtlarıyla aynı donanıma bilgiye sahip olamayacakları için onlarla yarışamıyorlar.' denilen açıklamada programlarda yer alan fıkıh tefsir gibi yetişkinlerin bile kavramakta zorlandıkları soyut kavramlar gençlere çocuklara öğretilmek istenmesine, cumhuriyet halk partililer olarak karşı çıktıklarını dile getirdiler.

Yeni eğitim müfredatından çıkarılan, Atatürkçülük, laik ve bilimsel eğitimle özgür bireylerin yetişmesinin önüne geçilmesine tepki gösterdiler. Anne babalara seslenen kadınlar, 'Çocuklarımızın soran sorgulayan bilinçli bireyler olarak yetişmesini istiyorsak okullarımıza sahip çıkalım. Çocuklarımıza kendi siyasi düşüncelerini eğitim yoluyla empoze etmelerine karşı duralım. Okullarda çağ dışı görüşlerin dernek vakıf cemaat aracılığı ile çocuklarımızın beyinlerini yıkamalarına izin vermeyelim. Okul aile birliklerinde ısrarlı bir şekilde görev alarak okullarda laiklik dışı çağdışı eğitim ve etkinliklere karşı duralım. Gelin hep birlikte laik Cumhuriyetimize ve okullarımıza sahip çıkalım.' çağrısında bulundu. 

Editör: Haber Merkezi