Demokrasi Meydanında düzenlenen foruma CHP, HDP, Foça Forum, Yeni Foça Forum, Eğitim-Sen, Foça Barış Kadınları, HDP milletvekili Müslüm Doğan ve Foça halkı katıldı.

12 Eylül Askeri Darbesi‘nden bu yana sürekli gericileşen eğitimin son 15 yılda 4+4+4 sistemi ile tavan yaptığına ve laik, bilimsel eğitimden uzaklaştığına vurgu yapılan forumda, kamuda üst düzey yönetici olan ve toplum önüne çıkan görevlilerin Anayasa’da var olan Laiklik ilkesini hiçe sayarak davranmaları ise kınandı.

GERİCİLEŞMEYE KARŞI MÜCADELE

Eğitimdeki gericileşmeye karşı mücadelenin, bilimsel, laik eğitimden yana olan güçlerin bir araya gelmesiyle aşılacağına vurgu yapıldığı konuşmalarda, yaşam alanlarının da her tarafına sirayet eden dinsel gericileşmenin yaşamsal bir mücadele ile aşılacağı belirtildi.

Türkiye’nin eğitimde yaşadığı sorunların temel kaynağını cemaatlerle MEB’in ortak çalışmalarının olduğu, Karaman ve Aladağ’da yaşananların da bu nedenden kaynaklandığına değinildi.

Konuşmacılar forumda dini kuralların yaşam içinde bir dayatmaya dönüşmemesi için, din derslerinin zorunlu olmaması için, cihatçı eğitim anlayışından vazgeçilerek, bilimsel, laik bir eğitimin uygulanmasının yaşamsal öneme sahip olduğuna dikkati çekti.

BİRGÜN

Editör: Haber Merkezi