Köklü eğitim kurumlarından Gelişim Koleji’nin öğrencileri, TÜBİTAK tarafından da tanınan Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nda 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Bu yıl 13. kez düzenlenen yarışmada ödüller, bilim insanları İngilizce’de Olivia Dench, Fizik’te Sir Andre Geim,. Almanca’da Corneila Funk, Kimya’da Dudley Robert Herschbach, Coğrafya’da Jacek Edward Palkiewicz adına verildi. Beş ana dalda iki etap halinde dünya genelinde yüzlerce okuldan binlerce öğrencinin katılımıyla yapılan bilim olimpiyatında İngilizce kategorisinde Eyşan Özgürengin, Ege Su Gülseven ve Efe Öğüşlü, Dünya Şampiyonu olup altın madalya kazandı. Selen Ezgi Cankurtaran ile Kayra Atlı İngilizce’de, Baturalp Koyun ise Biyoloji’de gümüş madalyanın sahibi oldular. Si Meriç Yoro (coğrafya) ve Timuçin Aydede de (matematik) Dünya üçüncülüğünü elde etti.

Bilimin Temelleri Bilgi Yarışması, öğrencilerin sahip oldukları temel bilgi ve yetenek alanlarını geliştirmek ve öğrencilerin kazanımlarını uluslararası platformda göstermelerini sağlamak amacıyla 13 yıldır düzenli olarak yapılıyor. Yarışma, katılımcı ülke ve okul sayısı bakımından bir Dünya Şampiyonası formatında düzenleniyor.

Editör: Haber Merkezi