Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın her yaz Çeşme’de düzenlenen Geleneksel Yaz Yemeği, 19 Temmuz akşamı Çeşme Boyalık Beach Otel ev sahipliği ve sponsorluğunda gerçekleşti. Geleneksel Yaz Yemeği, EÇEV’in çağdaş eğitimi destekleyen çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla, her yıl farklı bir tema ile düzenleniyor. Bu yılki buluşmanın teması İzmir’de yapılması planlanan Kız Öğrenci Yurdu oldu.

EÇEV “eğitimde fırsat eşitliği” vizyonuyla gerçekleştirdiği çalışmalar arasında kız öğrencilere sunduğu yurt ve pansiyon hizmeti de yer alıyor. 2003’te Manisa Kız Pansiyonunu, 2012’de Soma Dr. Müstesna Tonguç Orta Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nu hizmete açan EÇEV, bu alandaki 15 yıllık deneyiminden aldığı güç ile İzmir’de Kız Öğrenci Yurdu projesini hayata geçiriyor.

Gecede konuklara seslenen Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Reşitoğlu, öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmelerinde ekonomik, güvenli ve çağdaş koşullarda barınmanın önemine dikkat çekerek, tüm İzmirlileri ve çağdaş eğitim gönüllülerini yurdun yapımına destek olmaya davet etti.

Geceye ev sahipliği yapan Boyalık Beach Otel’e teşekkür sunulmasının ardından Ege Tayf Orkestrası sahne aldı. Ege Tayf’ın gece boyunca süren müziği ve renkli sohbetler eşliğinde keyifli ve unutulmaz gece yaşayan konuklar, gelecek yaz yemeğinde yeniden buluşmak için sözleştiler.

8 üniversiteye ev sahipliği yapan İzmir, her yıl il dışından eğitim için gelen binlerce üniversite öğrencisini ağırlıyor. Balçova Belediyesi ve EÇEV arasında yapılan protokol ile EÇEV’e tahsis edilen arazi üzerinde inşa edilecek Kız Öğrenci Yurdu yaklaşık 200 kız öğrenciye ev sahipliği yapacak. Yurt için tahsis edilen alan, bir çok üniversite yerleşkesine ve toplu taşıma güzergahı üzerindeki avantajlı konumuyla dikkat çeken Limontepe mevkiinde yer alıyor. 64 öğrenci odası kapasiteli olarak projelendirilen yurdun 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete geçeceği öngörülüyor.

64 odalı olarak planlanan yurdun yapımı için 75.000 TL bağışta bulunan her bağışçı bir odaya ismini verebilecek.

Yurdun yapımına ve iç mekanlarının tefrişine destek vermek isteyenler, diledikleri miktarda nakdi veya ayni bağış yapabiliyor (0 232 425 97 97)

Yurt Bağışı Hesabı:

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı

Ziraat Bankası Alsancak Şubesi

TR80 0001 0007 1206 9691 2450 63

Editör: Haber Merkezi