Cihan Başakçıoğlu - Sık sık öğrencilere yönelik baskı ve soruşturmalarla gündeme gelen Ege Üniversitesi'nde, cinsel istismar yasasını protesto eden ve darp edilerek gözaltına alınan öğrenciler hakkında üniversite yönetimi, darp edildikleri görüntülere net olarak yansımasına rağmen "özel güvenliği" darp ettikleri iddiasıyla soruşturma açtı.

Hükümetin 19 Kasım gecesi meclise sunduğu ve istismar mağduru çocukların istismarcıları ile evlendirilmesini içeren yasa taslağına karşı İzmir Ege Üniversitesi'nde Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, “Tecavüzü Meşrulaştıramazsınız” diyerek üniversitede ses çıkarma eylemi yapmak istedi. Üniversite kampüsünde bir araya gelen kadın öğrencilere önce sivil polisler ve özel güvenlik müdahale ederken, çevik kuvvet polislerinin gelmesiyle birlikte öğrenciler darp edilerek gözaltına alınmıştı.

Tepkiler üzerine geri çekilen yasa taslağını protesto eden üniversitelilerin "yasa dışı eylem" yaptıklarını öne süren üniversite yönetimi, 8 öğrenciye soruşturma açtı. Üstelik eylem yapan öğrencilerin darp edilme anının kameralara yansıdığı görüntülere rağmen yönetim, öğrencilerin özel güvenliği darp ettiğini iddia etti.

KAMERALAR ÖNÜNDE DARP EDİLİYORLAR

Ulaşılan görüntülerde ise öğrencilerin darp edildiği net bir şekilde görülüyor. Önce özel güvenlik tarafından engellenmeye çalışılan öğrenciler, güvenlik birimleri tarafından hakarete uğrayarak darp edilirken, olaya sivil polislerin katılmasıyla birlikte bazı öğrenciler yerlerde sürükleniyor. Yaşanan arbedenin ardından kampüs içerisindeki öğrenci kafesine giren öğrenciler, burada da darp edilerek dışarı çıkarılıp gözaltına alınıyor.

Öte yandan darp edilen arkadaşlarını güvenlik ve polisin elinden almak isteyen bazı öğrencilerin de şiddetten nasibini aldığı görüntülere yansıyor.

DİHABER

Editör: Haber Merkezi