CHP Konak İlçe Başkanlığı adına Şakir Başak'ın yaptığı açıklamada, 'Son 15 yıldır AKP iktidarında okula başlayıp, başlanan müfredatla okulu bitiren öğrencimiz yoktur. 15 yılda 6 bakan değişmiştir. Bu eğitim sistemine göre dünya sıralama ortalamasının altındayız. Eğitim sistemi ticaret anlayışına dönüştürülmüştür. 14 yılda sistem yapboz tahtasına dönmüştür.' dendi.

AKP iktidarından bu yana eğitim alanındaki istikrarsızlığa ve başarısızlığa dikkat çekilen açıklamada, ''2005’ te 3 yıllık olan lisenin 4 yıla çıkarıldığı, 2007 yılında ortaöğretim kurumları seçme ve yerleştirme sınavı (OKS) yerine 6. 7. 8. Sınıfın sonunda girilen seviye belirleme sınavı (SBS) geldiği, 2010 yılında 10 yıldır uygulanan öğrenci seçme sınavı (ÖSS) değiştirilerek yükseköğretime geçiş sınavı YGS ve lisans yerleştirme sınavı (LYS) sistemlerine geçildiği, 2010 yılında SBS tek sınav modeline döndüğü, 2012 yılında ilköğretimde kesintisiz 8 yıllık sistemden vazgeçildiği, 4+4+4 sistemine geçildiği, katsayı kaldırıldığı, 2013 yılında ilk TEOG sınavı uygulandığı ve 2017 yılında müfredat değiştirildiği bilgisi verildi.

'Bu eğitim anlayışıyla adım adım Mustafa Kemal Atatürk eğitim müfredatından çıkartılarak bilimden, çağdaşlıktan uzaklaştırılmıştır. Toplumun ortak paydası olan millet anlayışından uzaklaştırılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk demek millet demek, birlik demek, beraberlik demek, toplumun ortak paydası demektir. Onun için milli eğitimde Atatürksüz müfredata karşı Mustafa Kemal Atatürk’ü bundan önce evlerimizde var olduğu gibi şimdi de bu anlayışa karşı bin kat daha fazla özenle Mustafa Kemal Atatürk’e, temeline ev yaşamımızın her alanında yaşatma sorumluluğuyla bugün sahip çıkma zamanıdır.' denilen açıklamada son olarak 'Çocuklarımızın daha iyi anlayabilmesi için anne babalara büyük görevler düşmektedir. Şunu çok iyi biliyoruz ki çocuklarımız için okulun evde başladığını ve bunun için ev müfredatına Mustafa Kemal Atatürk'ü hassasiyetle, bilinçle çocuklarımıza öğretip yaşatmalıyız. Bu Mustafa Kemal Atatürk'e yurttaşlar olarak borcumuzdur. Bu millet için hayatını adayan ve mücadele eden Türkiye cumhuriyetin kurucusuna, bize Türkiye Cumhuriyetini emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ‘e borcumuzdur.' ifadelerine yer verildi. 

Editör: Haber Merkezi