YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE - Okulda verilen seminerde hak ve batıl karşılaştırması yapılırken, “Hakkın bugünkü temsilcisi, Milli Görüş hareketidir’ denildiği iddia edildi.

Eğitim-Sen ve Veli-Der üyeleri, bu çalışmaların yürütülmesi için Valilik'ten ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin alınıp alınmadığı konusunda soru işaretleri olduğunu belirtirken, “ İzin alsalar da fark etmez. Milli Eğitim Kanunlarına göre eğitim laik olmalıdır. Laik yaşamı sekteye uğratacak veya dönüştürecek faaliyetlerde bulunamazsınız.” dedi.

Üyeler, öğrencilerden aldıkları bilgiler doğrultusunda, “ Bazı öğrenciler zorla tutuluyor, okula bırakılmak üzere bağış toplanıyor, kitap satışı yapılıyor, kursun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan tarafından bizzat ilgilenildiği söyleniyor.” şeklinde iddiaları dile getirdi.

İzmir’in birçok yerinde ENSAR, TÜRGEV ve TÜGVA gibi dini yapılanmalar tarafından bu tarz faaliyetler yürütüldüğünü düşündüklerini belirten üyeler, “ Bu konuda Atatürk Lisesi somut bir örnek olarak önümüzde duruyor. İddiaya göre seminer verenlerden biri eski Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürü, eğer bu doğruysa durum daha da vahim. Laik, bilimsel, demokratik eğitimi savunan sendika ve dernekler olarak bu işin takipçisi olacağız.” dedi.

Önümüzdeki süreçte bir eylem programı ve basın açıklaması yapacaklarını söyleyen üyeler, “ Bu konuda Atatürk Lisesi’nin seçilmesi de manidar. Birincisi köklü bir lise olması, ikincisi isminin Atatürk olması olabilir. Bu liseler Cumhuriyet’e yönetim kadroları yetiştiren okullardır. Yani sivri noktalardan başlıyorlar, sıradan bir okuldan başlamıyorlar.”şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi