GÜLSEN CANDEMİR / İZGAZETE

6. Sınıflar için okullara gönderilen Türkçe kitabındaki yer alan kutup ayısı karikatürü dikkat çekiyor. Karikatürde, okyanusta yardıma ihtiyacı olan bir kişiye elini uzatan kutup ayısının çocukların görmesine uygun olmayan el hareketi yaptığı görülüyor.

Eğitimi bilimsel ve laiklikten tamamen uzaklaştırarak yeni müfredatla cihad derslerine başlayan AKP, çocukların sadece fikirleri ile değil sevgi, saygı anlayışları ile de adeta oynamak için çabalıyor. 6. Sınıf öğrenciler için okullara gönderilen Türkçe ders kitabında yer alan skandal karikatür, öğretmenlerin dikkati ile fark edildi. Başak Yayınlarından çıkan kitapta yer alan çocuklar için hiç de uygun olmayan karikatürde, suya düşen bir insana buz kütlesi üzerinden elini uzatan kutup ayısının çocukların görmesine uygun olmayan el işareti yaptığı görülüyor. Selçuk Erdem’e ait büyükler için çizildiği ortada olan karikatürün, çocukların ders kitabında ne için yer aldığı merak edilirken milli eğitim bakanlığının eğitimi tamamen bitirmeye yönelik uygulamaları bitmek bilmiyor.

Başak Yayınlarına ait 6. sınıf kitabında yer alan karikatürün çocuklar tarafından yorumlanması ve arkadaşlar arasında da değerlendirilmesi isteniyor. Etkinlik bölümünde yer alan karikatürün hemen sol tarafında: “Yandaki karikatür hakkında düşünelim, bu karikatürün iletisi ne olabilir, düşündüklerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım” şeklinde çocuklara karikatürü inceleyip çalışmaları söyleniyor.

Editör: Haber Merkezi