Tugay Can / İz Gazete - İzmir'de yıllarca KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası'nın başkanlığını yapan gazetemiz yazarı Ramis Sağlam’ın Biz Kitap’tan çıkan ilk kitabı Smyrna’nın İzlerinden için Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde söyleşi ve imza günü gerçekleştirildi.

Yaklaşık iki yüz kişinin katıldığı söyleşide Ramis Sağlam ve kitabın redaksiyon sorumlusu Mehmet Kamil Bal birer konuşma yaptı.

Bir kentte yaşıyor olmanın, sadece o kentte nefes alıp vermek olmadığının vurgulandığı konuşmalarda Sağlam’ın İzmir’de sendikal mücadeleye dair katkıları da konuşuldu.

Sağlam, kitabındaki hikayelerden örnekler vererek, İzmir’in emek mücadelesinin başladığı ilk şehirlerden olduğunu söyledi. Konuşmasında ‘Kıyıya vuran Bahri Baba’ isimli hikayesine de değinen Sağlam, “Bugün aynı kıyılara mülteciler vuruyor, o küçük çocuğun cesedi vuruyor, ileride bununla ilgili de bir çalışma gerçekleştirmeyi düşünüyorum” dedi.

İmza gününe KESK ve DİSK’e bağlı sendikaların başkan, yönetici ve üyelerinin yoğun katılımı dikkat çekerken, Sağlam DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı  Arif Yıldız’ın kitabını imzaladığı sırada katılımcılara “Asıl bu arkadaşımızı alkışlamalıyız, geçtiğimiz aylarda binlerce işçi ile mükemmel bir iş başardılar” dedi.

KİTABI İNTERNETTEN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi