İGC'ye 14 yıl başkan olarak hizmet veren, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri'nin adını yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla, ortaokul ve lise olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmanın ödül töreni İGC Karataş Basın Lokali'nde gerçekleştirildi. Törene yazarlar Mavisel Yener, Eşref Karadağ, Bekir Yurdakul, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, İGC Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, İGC Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirik, İsmail Sivri'nin oğlu Talat Sivri, İGC üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Törende, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin yanı sıra seçici kuruldaki yazarların kitapları hediye edildi.

"KATILIM HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

İGC Başkanı Misket Dikmen, 8 yıldır devam eden öykü yarışmasına katılımın her geçen yıl artmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Yarışmanın fikir babası Erdal İzgi'ye teşekkür eden Dikmen, "İsmail Sivri çok özel biriydi. Çocuklar onun için çok özeldi. Atatürk bilincini geliştirmek için yazardı. Bunu bizler de çok önemsiyoruz. İsmail Sivri'yi anmak için çocuk öyküleri yarışması düzenliyoruz. İlk 5 yılı kitap haline getirmiştik. Önümüzdeki yıl da bu serinin ikinci kitabını basıp küçüklerin beğenisine sunacağız. Yarışmamız giderek ulusal boyuta ulaşıyor. Yarışmamıza katılan öğrencilere, seçici kurulumuza ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, İsmail Sivri'yi 1961'den bu yana tanıdığını söyleyerek anılarını anlattı. Sivri'nin insan ve çocuk sevgisinin herkesi etkilediğini belirten Göçmenoğlu, "Hayatımız boyunca İsmail Sivri modelini örnek almaya çalıştık. Onun 14 yıl süren başkanlığı döneminde cemiyetimiz dar boğazdan çok güzel bir mecraya oturdu. Onun döneminde İGC kimlik kazandı. Bu düzenlenen çocuk öyküleri yarışmasıyla İsmail Sivri'ye vefamızı sunuyoruz. Yarışmaya katılan gençlerimizi ve öğretmenlerini kutluyorum" diye konuştu.

Yazar Mavisel Yener, İsmail Sivri'nin sevgi insanı olduğunu belirterek gençlere onun yaşamını incelemelerini önerdi. Bu ödülün gençler için neler ifade ettiğini bildiğini belirten Yener, "İGC'nin verdiği bu ödül sizi yüreklendirecektir. Geleceğin yazarlarıyla karşı karşıya olduğumu duyumsuyorum. Hepinizin kalemi açık şansı bol olsun" diye konuştu.

Yazar Bekir Yurdakul, "İsmail abi iyi gazeteci iyi bir dosttu. Düzgün adamdı" derken, yazar Eşref Karadağ da, "İGC'nin Sivri'nin adını geleceğe taşımak için düzenlediği bu yarışma takdire şayan. Bu çabada bizlerin de katkısıyla gelecek kuşaklara yazını, okumayı, öyküyü sevdirmeye küçük bir katkımız olursa kendimizi mutlu sayarız. Hepinize teşekkür ediyoruz" dedi.

Gazeteci Erdal İzgi de, İGC'nin düzenlediği bu yarışmanın önemli bir vefa örneği olduğunu belirterek, katılımcılara Sivri'nin çocuklarla olan iletişimini anlattı.

KİMLER ÖDÜL ALDI?

Yarışmada ödül alanlar şöyle:

Ortaokul öğrencilerinin katıldığı birinci kategoride; Ali Kaya Ortaokulu'ndan Irmak Dertsiz, 'Hayal Gemisiyle Yolculuk' öyküsüyle birinci, Çiğli Şehit Samet Çakır Ortaokulu'ndan Gökçe Güleryüz, 'Düş Atımla Geçiyorum Gerçeklerin Çimeninden' adlı öyküsüyle ikinci, Çiğli Şehit Samet Çakır Ortaokulu'ndan Miray Doğan 'Gelin Bebek' adlı öyküsüyle üçüncü oldu. Bu dalda özendirme ödülünü Çiftehavuzlar Ortaokulu'ndan Asya Özçelik, 'Zamanın Ayakları' adlı öyküsüyle almaya hak kazandı.

Lise öğrencilerinin katıldığı ikinci kategoride de Dr. Güngör Anadolu Lisesi'nden Nevzer Karaman, 'Sırça Köşkün Pasaklı Kontesi' adlı öyküsüyle birinci, Tire Fen Lisesi'nden Serenay Yılmaz, 'Unutmaya Çabalama Sanatı' adlı öyküsüyle ikinci, Menderes İmam Hatip Lisesi'nden Hacer Büşra Çağlardere de 'Yaşlılara Yer Yok' adlı öyküsüyle üçüncü oldu.

Editör: Haber Merkezi