Kanun Hükmünde Kararnameler'le açığa alınan eğitim emekçisi üyeleri ile dayanışma amacıyla çeşitli kampanyanlar düzenleyen KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) İzmir Kitap Fuarı’nı da değerlendirdi.

Fuarda, sendika olarak stant açan Eğitim-Sen, hem kendi yayınlarını İzmirlilere armağan ederek aydınlatma çalışması yürütüyor hem de gönüllü yazarlara imza günleri düzenleyerek açığa alınan üyelerine dayanışma fonu örgütlüyor.

Eğitim-Sen standının dünkü konuğu uzun yıllar İzmir’de sendikal mücadele içerisinde yer alan ve geçtiğimiz ay Biz Kitap’tan ilk kitabı yayınlanan Ramis Sağlam oldu. Eğitim-Sen üyeleri için ‘Smyrna’nın İzlerinden’ kitabını imzalayan Sağlam, kitabın gelirlerini sendika fonuna aktardı. Sağlam’ın imza gününü arkadaşlarının yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner de ziyaret etti. Stantta Ramis Sağlam’ın kitabını imzalatan CHP’li Bakan, ayrıca sendika üyeleriyle güncel gelişmelere dair de sohbet etti.

Eğitim-Sen standında hafta sonu ise ünlü yazar Cezmi Ersöz kitabını imzalayacak. 

Editör: Haber Merkezi