Veteriner İşleri Müdürlüğü aracılığı ile her ay ortalama 350 kedi ve köpek kısırlaştırılıyor.  Her ay 500 aşılama yapılırken 50 kedi ve köpek de sahiplendiriliyor.  Ayrıca yaralı hayvanlara müdahale etmek için kullanılan ambulans, Pınarbaşı’ndaki Rehabilitasyon Merkezi ve Büyükpark’taki Kedi Kliniğinde ve uzman ekiplerle sokak hayvanlarına hizmet veriyor. Sıcak yaz günlerinde de hayati tehlike yaşamamaları için de bir kap su ve yemek projesi yürütüyor. 

İlçede yaşam standartlarını yükseltmek için proje ve hizmetler üreten Bornova Belediyesi sevim dostlarımızı da unutmuyor. Bornova Belediyesi kedi evleri, köpek kulübeleri ile sokak hayvanlarına uygun ortamlar hazırlıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü aracılığı ile her ay ortalama 350 kedi ve köpek kısırlaştırılıyor.  Her ay 500 aşılama yapılırken 50 kedi ve köpek de sahiplendiriliyor.  Ayrıca yaralı hayvanlara müdahale etmek için kullanılan ambulans, Pınarbaşı’ndaki Rehabilitasyon Merkezi ve Büyükpark’taki Kedi Kliniğinde ve uzman ekiplerle sokak hayvanlarına hizmet veriyor.

Bornova Belediyesi’nin sokak hayvanları için pek çok özel projesinin olduğunu hatırlatan Başkan Olgun Atila, kedi ve köpeklerin sıcak havalardan olumsuz etkilenmemek için insanların desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Başkan Atila “Çoğu zaman savunmasız ve olumsuz hava koşullarında korumasız kalan sokak hayvanlarına destek olmak vicdani bir görev. Bu görevi yaz kış Bornovalılarla birlikte zaten yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızı sıcak havalarda sokak hayvanlarını koruma konusunda daha hassas olmaya çağırıyorum” diye konuştu. Başkan Atila, sokak hayvanlarına zarar vermenin de yasal olarak cezaya tabi olduğunu da hatırlattı.

Editör: Haber Merkezi