Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Belediyesi’nin meclis kararıyla yapımına katkıda bulunduğu Tunceli Cemevi’nin açılış törenine katılmak üzere belediye meclis üyeleri Cemal Şenel ve Veysel Özkan ile birlikte Tunceli’ye gitti. Açılış öncesinde CHP Tunceli İl Başkanlığı’nı da ziyaret ederek partililerle sohbet eden Başkan Atila’ya, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un da katıldığı törende teşekkür plaketi verildi.

Muharrem Ayı’nın ilk günlerine denk gelen törende birlik ve dayanışma mesajları veren Başkan Atila, “Ülkemizin iki aydınlık kenti olan İzmir ve Tunceli örnek bir dayanışma sergiledi. Biz de Bornova Belediyesi olarak ülkemizin insanlarının ibadetlerini özgür bir biçimde yerine getirebilmeleri için meclis üyelerimizin de onayıyla katkıda bulunduk. Bu cemevinin açılında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Munzur Çayı üzerine HES kurulmasına karşı Tunceli Meydanı Yeraltı Çarşısı’ndan, Munzur Köprüsü’ne kadar düzenlenen yürüyüşe katıldı. Çevresindeki endemik bitkiler ve muhteşem doğası ile Türkiye’nin eşsiz alanlarından biri olan Munzur Çayı’nın HES’e kurban edilmemesi için düzenlenen yürüyüş köprüden çiçeklerin atılmasıyla son buldu.



 

Editör: Haber Merkezi