Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde kentte gerçekleştirilen ve 2 gün süren etkinliklere katılan minik öğrencilerin sahneledikleri gösteriler, çizdikleri resimler, okudukları şiir ve şarkılarla çevreye olan duyarlılıklarını ortaya koydular. Neşenin, dayanışmanın ve çevreyi korumaya olan kararlılığın öne çıktığı etkinliklerin son gününde el ele tutuşan minikler, oluşturulan dilek ağacına astıkları beklenti ve isteklerle büyüklere anlamlı mesajlar verdiler.

Dikili Atatürk Meydanı’nda yoğun katılımla açılışı gerçekleştirilen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, Ali Çetinkaya İlkokulu Müdürü Nazım Pınar, Kıratlı Esin Çağdaş İlkokulu Müdürü Aşkın Ayhan, 80. Yıl Salihler Ortaokulu Müdürü Mücahit Düzgün, Atatürk İlkokulu Müdürü Hasan Yıldız ve velilerin de katıldığı program çevre konulu resim yarışmasında dereceye giren minik örgencilere ödülleri verildi. Birinciliği elde eden Atatürk İlkokulu öğrencisi Öykü Cendeler'e ödülü Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun verirken, ikincilik derecesi elde eden Bademli Mehmet Ertuğrul Denizolgun İlkokulu öğrencisi Ada Tüfekçioğlu'na da ödülünü Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol takdim etti. Ödül töreni sonrasında sahne alan Atatürk İlkokulu öğrencileri Modern Dans gösterileri sahnelerken, 80. Yıl Salihler Ortaokulu öğrencileri atık materyaller ile ritim gösterisi, Kıratlı Esin Çağdaş İlkokulu öğrencileri Hint dansları gösterisini başarıyla sahneledi. Ali Çetinkaya İlkokulu öğrencilerinin sergiledikleri işaret dili ile dans gösterileri ile renklenen programda minikler öğrenciler izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Etkinliklerin ikinci etabı Çandarlı’da gerçekleştirildi. Çandarlı Çennettepe Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen ve minik öğrencilere çevre bilincinin arttırılmasına yönelik materyallerin dağıtılması başlayan program, eğlence ve yarışmaların yapılmasıyla program son buldu. Dikili Belediyesi Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Abdullah Özüdoğru ile Çevre Mühendisi Seray Bozkaya’nın gözetiminde gerçekleştirilen kutlamalar minik öğrencilerin çevreye saygı halkası oluşturmasıyla son buldu. Dilek ağacına astıkları beklenti ve isteklerle kapanışı yapan çocuklar, büyüklere çevrenin korunması konusunda daha duyarlı olmaları konusunda da çağrısında da bulundular.  

Editör: Haber Merkezi