Birleşmiş Milletler'de temsil edilen, 154 ülkede örgütü olan Inner Wheel örgütünün İzmir, Konak, Atakent ve 244. Bölge Başkan ve üyeleri dün (pazar) CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran'ın da katılımıyla Ilıca Plajı'nda güvercin uçurdu. Inner Wheel kadın örgütü temsilcileri adına bir açıklama yapan 244. Bölge Başkanı İclal Kardıçalı, 95 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını belirterek, "Her türlü barış için güvercinlerimizi uçuracağız. Bizler, yaz aylarında Çeşme'de yaşıyoruz. Ilıca Plajı'nı da kullanıyoruz. Ne yazık ki, bu güzel plajın sorumsuz kişilerce kirletildiğini üzülerek görüyoruz. Yazın Ilıca Plajı kalabalık oluyor. Ama bu kalabalıkların atıklarını toplamadan gitmelerine çok üzülüyoruz. Farkındalık yaratmak amacıyla, sembolik de olsa plajda bir temizlik çalışması gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Inner Wheel temsilcilerinin eylemlerine katılarak destek veren CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran "Bu etkinlik için özellikle insanlarımızın plajda olduğu saatleri tercih ettik. İnsanlarımızda, çevre bilinci ve duyarlılığını, bir nebze de olsa uyandırmak istedik. Ne yazık ki, Türkiye'de çevre bilinci eğitimle verilmedi. Bundan sonra verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çevre bilincini küçük yaşlardan itibaren oluşturmak gerekiyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da müfredatta çok büyük zafiyet var" diye konuştu.

Ilıca Plajı'nda çevre temizliği yapan CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran ve Inner Wheel üyesi kadınlara güneşlenen bazı duyarlı vatandaşlar da eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi