21 Ocak 2016’da, elimizde iki bilgisayarla izgazete.net yayınına başladığımızda, kendimiz ve dostlarımız dışında güvendiğimiz bir şey yoktu. Teker teker saysam, bir köşe yazısını sadece isimlerle dolduracak kadar çok dostumuzla birlikte, ilk günden iddia ettiğimiz gibi, ‘İzmir’e layık’ bir internet gazetesi olma yolunda çabaladık. Yazan, okuyan, beğenen, paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Sayelerinde, bir gazete için kısa denilebilecek sürede, hem de çok sınırlı imkanlarla, İzmir’in sevilen internet gazetelerinden biri olmayı başardık. Şimdi ‘başardık’ yazabilmek çok büyük keyif. 

Yeni doğan çocukları bir süre sonra görenler ‘Ne çabuk büyümüş, maşallah’ derler ya, ‘dışardan’ bakanlar da izgazete.net için ‘Aa ne çabuk büyüdü, tebrikler. Siz kaç kişiyle yapıyorsunuz bunca işi?’ diye kısmen şaşırır, çoğunlukla da tebrik eder tepkiler verdiler. 

Bu süre zarfında bize en büyük desteklerden birini de İzmir medyasının 23 yıllık çınarı Can Radyo verdi. Mikrofonlarını sakınmadılar, defalarca sesimizi duyuralım diye imkan sağladılar. Hem internet gazetemizin hem de İz Dergi’nin duyulması için, sağolsunlar tüm olanaklarını bizimle paylaştılar. Ayrıca bu süre zarfında Can Radyo’nun sevilen iki programcısı Doğan Beyazgül ve Ozan Yeşiltepe de izgazete.net’te yazmaya başladı. Can Radyo Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Kafalı’nın espriyle ifade ettiği gibi, bu sürede hafiften hafiften Can Radyo’ya ‘sızdık’... Hepimiz iyi biliyoruz ki, böyle köklü kurumlara müsade olmadan ‘sızma’ da olamaz!!! 

Şimdi, o ‘çabuk büyüyen bebek’ yürümeye başladı. Ve sokağa böyle heyecanla yeni çıkmışken, elinden tutan deneyimli bir el var. Elinizde tuttuğunuz gazete, Can Radyo ve izgazete.net’in ortaklığıyla çıktı. Can Radyo 23 yıl önce yayına başladığında çeyrek asırı devirmeyi hayal etmişmiydi bilemiyorum ama bunu ‘başardı’... Dilerim, Can Radyo ailesine henüz dahil olan İz Gazete de bu uzun soluklu yolculukta nice çeyrek asırlarda yoldaş olur bu aileye. 

Gazete’nin çıkacağını duyan neredeyse herkes iki temennide bulundu: Yolundan dönmesin, ömrü uzun olsun. Söz veriyoruz ki, kısa sürede oluşan çizgimizden kaymayacağımız gibi, Can Radyo’nun izinden yürüyerek büyümeye de devam edeceğiz. İzmirliler o izin ne olduğunu gayet iyi biliyor.